Ahmet Necdet Sezer kimdir? Ahmet Necdet Sezer öldü mü?

Ahmet Necdet Sezer kimdir? Ahmet Necdet Sezer öldü mü? Merak edildi. İşte detaylar...

Ahmet Necdet Sezer, 13 Eylül 1941 tarihinde Afyonkarahisar'da doğdu. Babası Ahmet Hamdi Sezer öğretmen, annesi Hatice Sezer ise ev hanımıydı. Sezer, dört çocuğunun tek erkek çocuğuydu. Eğitimine 1958 yılında Afyon Lisesi'nden mezun olarak başladı. Daha sonra 1962 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından hakim adayı olarak görevine başladı ve ayrıca Kara Harp Okulu'nda yedek subay olarak askerliğini tamamladı.

Hakimlik kariyeri boyunca Dicle ve Yerköy Hakimlikleri gibi farklı görevlerde bulundu. Özellikle Dicle Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi olarak görev yaptığı dönemde, 27 Mayıs Darbesi sonrasında Türkiye'nin batısına sürülen 55 aşiret reisinden biri olan Şeyh Abdürrezzak Ensarioğlu'nun muhaliflerinin el konulan ev ve arsalarının iadesini sağlamasıyla toplumsal barışın sağlanmasına katkıda bulundu.

Sezer ayrıca medeni hukuk alanında yüksek lisans eğitimi aldı. 7 Mart 1983 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi üyeliği sırasında, Yargıtay Genel Kurulu tarafından üç aday arasından en genç üye olarak 27 Eylül 1988'de Anayasa Mahkemesi asil üyeliğine atanmıştır. 6 Ocak 1998 tarihinde Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak seçildi.

Sezer, 2000 yılında Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılarak beş partinin ortak adayı olarak gösterildi. İlk iki turda gerekli olan 367 oy sayısına ulaşılamamış, ancak son turda 330 oy alarak Türkiye'nin 10. cumhurbaşkanı oldu. Sezer, cumhurbaşkanlığı görevini 16 Mayıs 2000 tarihinde Süleyman Demirel'den devralmıştır.

AHMET NECDET SEZER ÖLDÜ MÜ?

Günümüzde Ahmet Necdet Sezer'in sağlık durumu iyi ve hayati bir risk taşımamaktadır. Ölüm iddiaları doğru değildir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kazandırdığımız eserleri yıkacaklar

Güncel Haberleri