AK Parti bu iddialarla çalkalanıyor: Kabine erozyona mı uğruyor?

AK Parti'de yerel seçimlerin ardından yaşanan başarısızlık, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dizi istifayı talep ettiği iddialarıyla sarsıldı. Parti içinden sızan bilgilere göre, birçok önemli ismin istifası istenirken, parti tabanından ve yerel yöneticilerden en çok istenilen isim olarak Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'un adı öne çıkıyor.

AK Parti Genel Merkezi'nde Ali İhsan Yavuz'un Sakarya'daki müdahalelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisine neden olduğu belirtiliyor. İddialara göre, Erdoğan'ın ilk görevden alacağı ismin Yavuz olacağı ifade ediliyor.

Elips Haber'e konuşan kaynaklara göre, parti içinde büyük bir değişim beklentisi var. Muhammed Vefa'nın ulaştığı listede, AKP medya tanıtım biriminin tamamen görevden alınması bekleniyor. Ertan Aydın, Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya ve Yusuf Ziya Yılmaz'ın da görevlerine son verileceği kaydediliyor.

Bu istifalarla sınırlı kalmayacağı öne sürülen haberde, Hayati Yazıcı'nın kendi isteğiyle görevden ayrılacağı ifade ediliyor.

Görevden alınması beklenen isimlerin listesi ise şu şekilde:

  • Ali İhsan Yavuz (Seçim İşleri Başkanı)
  • Medya Tanıtım Birimi Yetkilileri
  • Ertan Aydın
  • Erkan Kandemir
  • Fatma Betül Sayan Kaya
  • Yusuf Ziya Yılmaz

Yerel seçim sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 bakanı görevden alınacağına dair iddialar da gündemi meşgul ediyor. Belirtilenlere göre, Erdoğan'ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı görevden alacağı ifade ediliyor. Adalet ve Kültür bakanlıklarının performansından memnun olmadığı belirtilen Erdoğan'ın, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ı da görevden alacağı iddia ediliyor. Ayrıca, sürpriz bir şekilde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin görevden alınıp partiye çekilebileceği öne sürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri