AK Parti MYK bugün yoğun gündemle toplanıyor: İşte konu başlıkları!

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bugün AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yoğun bir gündemle toplanıyor. Toplantıda, hem yurt içi hem de yurt dışı siyasi gelişmelerin yanı sıra, çeşitli önemli konular masaya yatırılacak.

MYK'de, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan ve Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan'ın sunum yapması bekleniyor. Toplantının ana gündem maddeleri arasında yeni anayasa çalışmaları, sosyal medya uygulamalarına yönelik erişim engelleri, geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen sahipsiz hayvanlar kanunu ve bu kanunla ilgili barınak sorunu yer alacak.

TÜRKİYE'NİN UAD'DEKİ MÜDAHİLLİK BAŞVURUSU

Toplantıda ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın sunumunda Türkiye'nin, Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahillik başvurusu konusu ele alınacak. Bu kapsamda, Türkiye'nin hukuki süreçteki duruşu ve atılacak adımlar detaylandırılacak.

GEZİ PARKI TUTUKLULARI VE MECLİS'İN OLAĞANÜSTÜ TOPLANMA ÇAĞRISI

Gezi Parkı davası kapsamında tutuklu bulunan Can Atalay ve Osman Kavala'nın durumu da toplantıda ele alınacak önemli konulardan biri olacak. Muhalefetin 16 Ağustos'ta Atalay için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırması konusu ve bu konuda izlenecek yol haritası tartışılacak. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, mevcut TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a yaptığı çağrının ardından bu meselenin MYK'de gündeme gelmesi bekleniyor.

"7 BÖLGE 7 BİN CEMRE" PROJESİ

Toplantıda, Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı ile Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "7 Bölge 7 Bin Cemre" projesi hakkında da bilgilendirme yapılacak. Proje kapsamında, Türkiye'nin yedi bölgesinde 7 bin genç, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğiyle deprem, sel, yangın ve heyelan gibi afet konularında gönüllü olarak eğitim aldı. Eğitimlerin geçtiğimiz hafta sonu tamamlanmasının ardından, proje sonuçları ve gelecekte atılacak adımlar MYK'de değerlendirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri