AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK sonrası konuştu: Anayasanın ilk 4 maddesine ilişkin tartışma yok

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelik, yeni anayasa çalışmalarına değinerek, darbe anayasasının Türkiye'nin önünde bir engel olduğunu ve sivil bir anayasanın yapılmasının gelecek nesillere bir borç olduğunu belirtti. Çelik, mevcut anayasanın 19 kez değiştirildiğini ve artık "yamalı bohça" haline geldiğini ifade etti. Yeni anayasanın, özgürlükleri koruyan ve Türkiye'yi "Türkiye Yüzyılı"na hazırlayacak dinamik bir yapıda olması gerektiğini vurguladı.

Çelik ayrıca, CHP'yi eleştirerek, Kemal Kılıçdaroğlu dönemindeki "helalleşme" söyleminin, Özgür Özel döneminde "normalleşme" adı altında cumhura hakaret edenleri himaye etmeye dönüştüğünü iddia etti. Vatandaşın bu durumu fark edip notunu verdiğini söyleyen Çelik, CHP'nin gelgitli siyasetinin halk tarafından reddedildiğini ifade etti.

Toplantıda, AK Parti teşkilatlarının Türkiye genelinde yaptığı saha çalışmalarının önemine de değinen Çelik, teşkilatlarının sivil siyasetin taşıyıcısı olduğunu ve bu çalışmaların demokrasiye katkı sağladığını belirtti.

Ayrıca İsrail’in Gazze saldırılarına da değinen Çelik, Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail güçleri tarafından doğrudan hedef alınarak öldürüldüğünü belirtti ve bu duruma dünya basınında yeterli tepkinin gösterilmediğini eleştirdi. ABD'nin tutumunu da eleştirerek, bu olay karşısında çifte standart sergilendiğini söyledi.

Ömer Çelik, HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasının dördüncü maddesine yönelik eleştirisine de değindi ve "Anayasanın 4 maddesi ile ilgili herhangi bir tartışmamız yoktur. Bu konudaki değişiklik teklifleri bizim açımızdan olumlu değildir" dedi.

Çelik, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın Meis Adası’ndaki açıklamalarına da tepki gösterdi. Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz’de haklarını korumak için diyalog ve müzakere yoluyla çözüm aradığını, ancak Yunanistan’daki radikal unsurların bu süreci sabote etmeye çalıştığını ifade etti.

Son olarak, Ömer Çelik, Özgür Özel ile Numan Kurtulmuş arasında Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinde yaşanan gerginliğe de değinerek, Özel’in tutumunun cenaze adabına ve siyasi etik kurallarına uymadığını belirtti. Ayrıca, Özel’in erken seçim taleplerini eleştirerek, "Özgür Özel 31 Mart seçimleri sonrasında erken seçim talebinde bulunamayacağım belediyelerdeki hizmetlerin ardından vatandaşların karşısına çıkacağız dedi ancak şimdiki söylemleri belediyelerde hizmet yapamayacaklarının itirafı niteliğindedir" diyerek tepki gösterdi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri