AK Parti'de fatura kime kesilecek? Gözler MYK'dan çıkacak kararda!

AK Parti'de yerel seçimler sonrası ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) bugün gerçekleşecek. Tarihinde ilk kez ikinci parti olarak seçimi tamamlayan AK Parti, iç hesaplaşmasını yapacak ve yol haritasını çizecek.

AK Parti, tarihi bir dönemeçle karşı karşıya. İlk defa seçimlerden ikinci sırada çıkan AK Parti'de gözler bugün yapılacak MYK'ya çevrildi. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.00'da toplanacak olan MYK'da seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve radikal kararların alınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart'ta AK Parti Genel Merkezi'ndeki geleneksel balkon konuşmasında ''Seçim sonuçlarını büyük bir cesaretle değerlendireceğiz. Bu bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır'' değerlendirmesi yapmıştı.

30 büyükşehir belediyesinden 12'sini kazanan AK Parti (Cumhur İttifakı) büyük bir kayıp yaşadı. Bugün gerçekleşecek MYK toplantısında bu sonuçları detaylı bir şekilde analiz edilerek, kayıpların nedeni üzerinde titizlikle durulacağı öğrenildi. 2019 ve 2024 kıyaslamasının yapılarak, seçmenlerin neden oy vermediği üzerinde durulacak. Aday tercihleri bir kez daha değerlendirilecek.

ÇIRAKLIK, KADEMELİ EMEKLİLİK, BAĞ-KUR, PRİM GÜN SAYISI...

AK Parti, seçim sonuçlarının yanı sıra teşkilatların ve vekillerin raporlarına da büyük önem veriyor. Seçmenin mesajlarını değerlendirerek yeni bir yol haritası çizecek olan AK Parti, özellikle hayat pahalılığı, emeklilerin durumu ve yanlış aday tercihleri gibi ana nedenleri titizlikle ele alacak. Çıraklık, kademeli emeklilik, Bağ-Kur prim gün sayısı düzenlemesi, öğrenci affı gibi konularda beklentiler oluşturulmasına rağmen karşılığı olmaması seçmeni kızdırdı ve oy oranını düşürdü. Kritik MYK'da bu önemli konular da masada olacak.

MİLYONLARCA SEÇMEN SANDIĞA GİTMEDİ

Öte yandan, sandığa gitmeyen 13 milyondan fazla seçmenin tepkisinin de değerlendirilmesi bekleniyor. AK Parti'nin seçim raporu için teşkilatları ve milletvekillerini de göreve çağırması bu kapsamda önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

ERDOĞAN 'DEĞİŞİM' DİYECEK Mİ?

Her seçim sonrası sandıktan çıkan mesajları aldıklarını söyleyen Erdoğan, seçim sonrası önemli değişikliklere gitmişti. Bu seçim sonuçlarının AK Parti'de hangi değişiklikleri getireceği merak konusu oldu. 31 Mart yenilgisinin bakanlar ve partinin yetkili organlarında değişikliğe gideceği konusunda kamuoyunda bir beklenti oluştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri