Akaryakıt fiyatları dalgalanmaya devam ediyor: Sıradaki zam bu gece LPG'ye!

Brent petrol ve döviz kuru dalgalanmaları, akaryakıt fiyatlarındaki iniş çıkışları beraberinde getiriyor. Bu gece yarısından itibaren LPG'ye bir zam bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki değişim vatandaşın gündeminde oturmaya devam ediyor. Zamlar ve indirimlerin sürekli farklılıklar gösterdiği dönemde yeni bir zam LPG için kapıda. LPG'ye bu gece yarısından itibaren 81 kuruşluk bir zam geliyor.

Güncel akaryakıt fiyatlarına göre, ortalama motorin litre fiyatı 40,66 lira iken benzinin litresi ortalama 40,46 lira seviyesinde bulunuyor. LPG ise 20,95 liradan satılıyor. Bu fiyatlar, tüketicilerin günlük yaşamlarını etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor.

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesi ise dikkatle inceleniyor. Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'na Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payının eklenmesiyle belirleniyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibi sonucunda belirleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri