Akşener, Irak ve Suriye tezkeresinde kararını verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Ülkemiz gıda enflasyonunda rekor kırıyor. İktidar çiftçinin yanında durmak yerine yabancı ülke çiftçisini ihya etti. Yanlış tarım politikaları sonucu çiftçi tarlasını ekmez oldu." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Ülkemiz gıda enflasyonunda rekor kırıyor. İktidar çiftçinin yanında durmak yerine yabancı ülke çiftçisini ihya etti. Yanlış tarım politikaları sonucu çiftçi tarlasını ekmez oldu." dedi.

Akşener, şarkıcı Hakan Peker'in İYİ Parti'nin Karabük Safranbolu Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Akşener, Hakan Peker'e rozetini kürsüde taktı.

Akşener'in konuşmasında öne çıkanlar şu şekilde:

"İktidar daha 6 ay önce verdiği vaatleri bile gerçekleştiremediği için, günü kurtarmaya yönelik tedbirler üzerinden siyaset yapıyorlar. Yönetimdeki çarpıklıkların artık kangren olmuş yaraların üstünü örtmek için ağrı kesicilerle milletimizi oyalamaya devam ediyorlar. Bu ağrı kesiciler kimi zaman maaş zamları ile bol keseden sözlerle hamasi nutuklarla karşımıza çıkıyor. Etkisi 2-3 ay bile sürmüyor.

– Merkez Bankası Başkanı enflasyonun Mayıs ayına kadar artarak süreceğini, kalıcı iyileşmenin 2025’te hissedileceğini söyledi. Ülkemiz gıda enflasyonunda rekor kırıyor. İktidar çiftçinin yanında durmak yerine yabancı ülke çiftçisini ihya etti. Yanlış tarım politikaları sonucu çiftçi tarlasını ekmez oldu.

"MASUMLARI ÖLDÜRÜYORSAN BU SAVAŞ DEĞİL TERÖRDÜR"

– Bir kerelik 5 bin lira vermek yetmez. Sadaka mı veriyorsunuz? Kendinize gelin. Milletimizin hiçbir ferdi geçim sıkıntısıyla ömür tüketmeyi hak etmiyor.

– (İsrail Filistin çatışması) İsrail’in orantısız güç kullanımı Filistin’i günden güne daralan coğrafyaya sıkıştırdı. Bu sıkışmışlıktan barış yerine terör doğdu. Masumları öldürüyorsan bu savaş değil terördür. Asker sivil ayrımı yapmadan saldırıyorsan bu terördür. Terörün hukuku yoktur. Teröre hiçbir kılıf uydurulamaz. Hedefine sivilleri alan her türlü saldırı, kim tarafından yapılmış olursa olsun bir insanlık suçudur, terör suçudur. Gazze’de yaşananlar terördür, Hamas, Filistin halkının mücadelesine kara bir leke sürmüştür.

Dışişleri Bakanlığı’nın bugüne kadar sergilemiş olduğu sağduyulu ve dengeli duruşu doğru buluyor ve en azından şu ana kadar eski hatalardan ders çıkartılmış olmasından memnuniyet duyuyoruz.

Basiretsiz Filistin hükümetinin Türk düşmanı tavırlarını bölgede can çekişen Filistin halkına mal edemeyiz. Nasıl ki Hamas’ın uyguladığı terörün karşısında duruyorsak İsrail’in bayram günü Kudüs’te Müslümanlara ateş açan terörünün karşısında duruyoruz. Nasıl ki Hamas’ın sivilleri hedef alan eyleminin karşısında duruyorsak İsrail’in de savaş diyerek meşru göstermeye çalıştığı ama Gazzeli sivilleri hedef alan eylemlerinin karşısında da duruyoruz. Eğer bölgede barışı tesis edeceksek İsrail’in gaddarlığını sahiplenen Batı ile, terörü bile sahiplenen Doğu arasında Türkiye olarak biz her daim hakkı, merhameti, vicdanı sahiplenen taraf olmalıyız.

"KARABAĞ TÜRK’TÜR, KARABAĞ AZERBAYCAN’INDIR"

Sınırlarımızdaki gevşekliği, eleğe dönmüş halini derhal gidermeli ve hudutlarımızı terörist geçişlerine karşı daha sıkı bir şekilde korumalıyız. Bu terör oluşumunun diplomatik yolla bertarafı için de tüm bilgi ve belgeleri uluslararası kamuoyuna taşımalı teröre yatırım yapmanın kaçınılmaz sonuçlarını Ermenistan’a anlatmalı. Böylece yine tarihi bir hata yapmasının önüne geçmeliyiz. Herkes bir gerçeği çok iyi bilmelidir; Karabağ Türk’tür, Karabağ Azerbaycan’ındır.

IRAK VE SURİYE TEZKERELERİNE DESTEK

Ne hikmetse bütün terör örgütlerinin hedefinde türk milleti var. Kimisi millet kavramına yüce dinimizi alet ederek savaş açar, kimisi de millet kavramına etnik aletleri alet ederek savaş açar, hepsinin ortak noktası Türk milletine ve Atatürk’e olan alerjileridir. dolayısıyla TC devletinin milli birliğine ve toprak birliğine tehdit oluşturan her türlü terör örgütüyle mücadelesi haklı ve meşrudur. YPG, PKK de terör örgütüdür. Biz de Suriye’de Irak’ta bu terör odaklarına karşı yürütülen tüm askeri operasyonlarımızı destekliyoruz. Önümüzdeki süreçte gazi Meclisimizde görüşülecek olan Irak ve Suriye tezkereleri kapsamında da verdiğimiz bu desteği sürdüreceğiz.

(Düşürülen SİHA) İnanamıyorum, ciddiyetten uzak acayip bir ruh hali. Asıl sorgulamamız gereken SİHA’mızın ABD üssüne ne kadar yaklaştığı değil, terör örgütünün dibinde ABD üslerinin ne aradığıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri