Aleyna Tilki Siber Saldırı Kurbanı: Saldırgan 4 Yıla Kadar Hapis Cezasıyla Karşı Karşıya

Şarkıcı Aleyna Tilki, siber saldırıya uğradı. Tilki'nin kişisel bilgilerini ele geçiren saldırgan, bu bilgileri paylaşmakla tehdit etti. Saldırgan İ.Y.'nin 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Aleyna Tilki, kimlik bilgileri ve ev adresi gibi birçok kişisel verisinin İ.Y. adlı bir kişi tarafından ele geçirildiğini öğrendi. İ.Y., Tilki'nin babasına Instagram üzerinden mesaj göndererek kızının önemli bilgilerinin hacklendiğini belirtti. Aynı kişi, bilgileri Tilki'nin asistanına da e-posta yoluyla iletti.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

Olayın ardından Aleyna Tilki, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurdu. Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre, Tilki'nin avukatı, müvekkilinin kişisel verilerinin hukuka aykırı şekilde ele geçirildiğini ve tehdit edildiklerini belirtti. Dilekçede, organize bir örgütün maddi menfaat elde etmek amacıyla bu bilgileri ele geçirdiği ve ifşa etmekle tehdit ettiği vurgulandı.

SAVCILIK SORUŞTURMASI VE İDDİALAR

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine soruşturma başlattı ve hesap sahibinin İ.Y. olduğunu tespit etti. İ.Y., hesabının çalındığını iddia etse de savcılık bu savunmayı kabul etmedi. Tilki'nin kişisel verilerini ele geçirdiği ve ailesine gönderdiği belirlendi.

Şüpheli İ.Y.'nin "Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri