Ali Babacan, seçim sonrası yaşanan kavgada hayatını kaybeden Abdurrahman Bilen'e taziye için Pervari'de

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Siirt'in Pervari ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Babacan'a Mehmet Emin Ekmen ve Sadullah Ergin eşlik etti.

Ankara Milletvekili Sadullah Ergin ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ile birlikte Pervari'ye gelen Babacan, 2 Nisan akşamı seçim sonuçları sonrası yaşanan trajik olayın ardından hayatını kaybeden Abdurrahman Bilen'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Daha sonra Pervari Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Babacan, Vali Kemal Kızılkaya, AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Kaymakam Ahmet Gülderen, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük ile bir araya geldi.

Babacan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Olayın ilk dakikalarından itibaren İçişleri Bakanı ile yoğun bir iletişim halinde olduklarını ve bakanlık ile yerel yönetimlerin olaya hızla müdahale ettiğini belirtti.

Önemli olanın sükunetin ve asayişin devam etmesi olduğunu vurgulayan Babacan, aynı zamanda hızlı, etkin, adil ve şeffaf bir idari ve yargı sürecinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Tüm kurumların hızla devreye girmesiyle olayın büyümesinin engellendiğini söyledi.

Babacan, "Bugün hem cuma hem Kadir Gecesi. Umarız ki bu mübarek gün ve geceye yakışan bir sükunet ve adaletle bu süreç yürütülür." diyerek, taraflar arasında adil bir çözüm ve huzurun sağlanması temennisinde bulundu.

Pervari'de seçimi AK Parti Adayı mevcut başkan Teyyar Özcan yüzde 52, DEVA Partisi Adayı İsmail Bilen yüzde 39.58 ile ikinci olmuştu. Seçim sonrası yaşanan gerginlikten sonra ise İsmail Bilen'in kardeşi Abdurrahman Bilen hayatını kaybetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri