Ali Sabancı serveti ve ailesi, Servetleri ne kadar? Ali Sabancı SAHOL'den niye ayrıldı?

Sabancı ailesinden Ali Sabancı, Pegasus Hava Yollarının sahibi. Eşi Vuslat Doğan Sabancı ve çocukları Şevket Emrecan Sabancı ile Kaan Ali Sabancı kazançları ve yaşam tarzlarıyla dikkat çekiyor.

54 yaşındaki Ali Sabancı'nın güncel serveti 650 milyon dolar civarında. Geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası ile gündeme gelen Ali Sabancı’nın Sabancı Holding ’ten ayrılış hikayesi de oldukça ilginç.

Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Yunanistan Yoros Adası'nda, tekne kazasında yaralanmışlardı. Ölümden dönen çift sağlıklarına kavuştu.

SAHOL'DEN NİYE AYRILDI?

Sakıp Sabancı'nın vefatından kısa bir süre önce Mart 2004 tarihinde aile şirketinden ayrıldı ve bunu takiben, babası ve ablası ile beraber kurdukları Esas Holding'e katıldı. Günümüzde Pegasus Havayolları, Desas (ticari araç kiralama), Esaslı Gıda (gıda), Gıdaser Gıda (Bonservis) ve U.N. Ro.-Ro. İşletmeleri A.Ş. şirketlerinin başkanı ve grubun bazı benzer şirketlerinde yönetim kurulu üyesidir. Mayıs 2013 tarihinde Gediz Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilmiştir. Galatasaray Spor Kulübü üyesi, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İSO ve TAİK üyesidir.

ALİ SABANCI KİMDİR?

Ali Sabancı, tam adı Ali İsmail Sabancı olan ünlü iş adamı 5 Mayıs 1969'da Adana'da doğdu. Türk iş insanı olan Ali Sabancı, Sabancı Ailesi'nin 3. kuşak üyelerinden. Esas Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı olan Ali Sabancı, 54 yaşındadır. Adana'da Şevket Sabancı'nın üçüncü çocuğu ve tek oğlu olarak dünyaya gelen Ali Sabancı'nın 2023 verilerine göre serveti 650 milyon dolardır. Ali Sabancı'nın eşi Vuslat Doğan Sabancı, ünlü işadamı Aydın Doğan'ın 4 çocuğundan biridir. Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı'nın Şevket Emrecan Sabancı ve Kaan Ali Sabancı adında iki çocukları bulunuyor. Ali Sabancı'nın oğlu Şevket Emrecan Sabancı 22, Kaan Ali Sabancı ise 20 yaşındadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri