Ali Yerlikaya, Erzincan'da incelemelerde bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan'daki maden ocağında yaşanan toprak kayması olayıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Bakan Yerlikaya, maden ocağında meydana gelen olayın ardından bölgede AFAD, JAK, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından toplam 827 personelin görev yaptığını belirtti.

Maden ocağındaki incelemelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, 13 Şubat Salı günü saat 14.28'de gerçekleşen toprak kayması hakkında detaylı bilgi verdi. Kayan kütlenin yaklaşık 200 metrelik bir yamaç boyunca hareket ettiğini ve hacminin 10 milyon metreküp olduğunu aktardı. İlk belirlemelere göre 9 işçinin kayıp olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade etti.

Olayın hemen ardından bölgeye AFAD, JAK, TSK ve Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra birçok kurumdan yetkilinin sevk edildiğini belirten Yerlikaya, bölgede toplam 827 kişilik bir ekip ve 562 araçla çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. Ayrıca, 5 dron, 2 kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer aracın da kullanıldığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, arama kurtarma çalışmalarının gece boyunca devam ettiğini ve bölgede olası riskli bölgelerin belirlenmesi için bilim insanlarının da çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. Son olarak, madencilerimize, Erzincan'a ve millete geçmiş olsun dileklerini ileterek en büyük duanın, güzel haberleri milletle buluşturmak olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri