Ali Yerlikaya: Jandarma kanun ordusudur

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara'da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı'ndaki 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Yerlikaya, "Jandarma kanun ordusudur, toplumsal huzurun teminatıdır" dedi.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı'ndaki 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, Ankara'da gerçekleştirildi.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2016 yılında kurulan akademiden günümüze kadar 34 bin 774 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. Yerlikaya, "Bugün de akademimizde 7 bin 208 öğrencimiz eğitim görüyor. Bu büyük bir mutluluk" ifadesini kullandı.

"JANDARMA KANUN ORDUSUDUR"

Bakan Yerlikaya, Jandarma denildiğinde akla, emniyet, asayiş, huzur ve düzeninin geldiğini belirterek, "Jandarma kanun ordusudur, toplumsal huzurun teminatıdır. Jandarma güvenliğin kalesidir, jandarma her zaman ve her yerde. İyi günde ve kötü günde, milletimizin birliğini ve refahını sağlayan mihenk taşıdır" dedi.

Yerlikaya, "185 yıllık çınarımız olan Jandarma Teşkilatımız, Genelkurmay Başkanlığına bağlı, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan askeri bir güvenlik ve kolluk kuvvetiydi. Jandarmamız, 27 Temmuz 2016 tarihinde tüm yönleriyle, İçişleri Bakanlığımıza bağlandı. Bu yeni düzenleme ile artık jandarmamız askeri kolluk değil, genel kolluk gücü oldu. Mülki ve adli görevlerinde genel kolluk olarak üzerine düşen sorumluluğu fedakarca yerine getirmektedir" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri