Ali Yerlikaya: Uyuşturucu ile mücadelemizde kararlıyız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucuya karşı mücadeleyi “arzla” ve “taleple” olmak üzere iki yönlü sürdürdüklerini dile getirerek son 120 günde 80.572 operasyon düzenlendiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin uyuşturucuyu küresel bir felaket olarak gördüğünü ve zehir tacirliğini de terörle eşdeğer gördüğünü söyledi. Yerlikaya, uyuşturucuya karşı mücadeleyi "arz" ve "talep" olmak üzere iki yönlü sürdürdüklerini belirterek, son 120 günde 80.572 operasyon düzenlendiğini, 98.198 şüphelinin gözaltına alındığını, 8.379'unun tutuklandığını ve 3.422'sinin hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı.

Yerlikaya, "Uyuşturucu ile mücadelemizde kararlıyız. Zehir tacirlerine hayatlarını zehir edeceğiz. Hangi büyüklükte olursa olsun, gölge gibi takiplerindeyiz" ifadelerini kullandı.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE YENİ ADIMLAR

Bakan Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelede yeni adımlar atacaklarını da duyurdu. Yerlikaya, "Uyuşturucu ile mücadeleyi daha etkin hale getirmek için yeni bir konsept geliştirdik. Bu konsept çerçevesinde, uyuşturucu tacirlerine ve kullanıcılarına yönelik daha yoğun operasyonlar düzenleyeceğiz. Ayrıca, uyuşturucu ile mücadelede farkındalık yaratmak için eğitim ve propaganda faaliyetlerini artıracağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri