Alper Gezeravcı'ya kritik atama!

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kara, deniz, hava, siber ve uzay alanlarındaki etkinliğinin her geçen gün daha da artırıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada, TSK'nın milli güvenliği koruma ve caydırıcılık gücünü pekiştirme konusunda önemli adımlar attığına dikkat çekildi.

Bakanlık, Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulan Uzay Komutanlığı’nın teşkil faaliyetlerinin hızla devam ettiğini belirtti. Türkiye'nin uzayda da etkin bir güç olma yolunda ilerlediğini vurgulayan açıklamada, Uzay Komutanlığı’nın, Milli Uzay Programı kapsamında stratejik hedeflere yönelik çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiği kaydedildi.

İNSANLI UZAY MİSYONU BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin uzay yolculuğunda önemli bir başarıya imza attığını duyurdu. İnsanlı uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı'nın, 2024 yılı genel atamaları kapsamında Uzay Komutanlığı emrine atandığı bilgisi paylaşıldı. Gezeravcı, Türkiye’nin Milli Uzay Programı kapsamında tarihi bir görev üstlenmiş ve uzayda yer alan ilk Türk asker olarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

TÜRKİYE, UZAYDA GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR

Milli Uzay Programı çerçevesinde atılan bu adımlar, Türkiye’nin uzaydaki etkinliğini artırma hedefinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzay alanında da caydırıcı bir güç olma yolunda hızla ilerlediği, Uzay Komutanlığı’nın bu alanda önemli bir rol üstleneceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri