Alsancak'taki ölüm hadisesi sonrası Gazeteci Adem Yavuz Irgatoğlu'ndan yerel basınla ilgili dikkat çeken yazı!

anadolugazete.com.tr Sorumlu Yazı İşleri Müdür Adem Yavuz Irgatoğlu dün yayımlanan köşe yazısında, Türkiye gündemine oturan vahim olaya değindi. Irgatoğlu, ''Yerel basını anlamak için can kaybı mı gerekiyor?'' başlıklı yazıda İzmir'de yaşanan vahim olay üzerinden yetkililere seslendi.

Konak'a bağlı Alsancak'ta, önceki gün yoğun yağış sırasında yoldaki su birikintisinden karşıya geçmek isterken elektrik akımına kapılan Özge Ceren Deniz ve onu kurtarmak isteyen İnanç Öktemay hayatını kaybetti.

Vahim olay sonrası Türkiye'nin her yerinden sesler yükseldi ve yaşananlar üzüntüyü beraberinde getirdi. Adem Yavuz Irgatoğlu ise yazdığı yazıda olaya farklı bir pencereden bakarak 'yerel basın' perspektifinden olayı değerlendirdi.

''İNSAN CANI BU KADAR UCUZ MU, BUNA KAZA DİYEBİLİR MİYİZ?''

''Böyle durumlarda akla ilk gelen isimler, yerel yöneticiler ve firma yetkilileri oluyor. Verilen ilk demeçlerde "Bu işin sorumluları kimse bulunmalı, hesabı sorulmalı." gibi beylik laflar ediliyor ama giden canlar geri gelmiyor... İnsan canı bu kadar ucuz mu, buna kaza diyebilir miyiz?''

Irgatoğlu yazısının devamında bu olaydan hem yerel basına hem de yerel yöneticilere büyük mesajlar çıktığını aktardı. Kent haberciliğinin asıl haberciliğin kaynağı olduğunu yazan Irgatoğlu:

''Buradan hem kent gazeteciliği yapan meslektaşlarımıza hem de yöneticilere önemli mesajlar çıkıyor. Keşke bu mesajlar hayatını kaybeden insanların yaşadığı trajik olaylar üzerinden alınmasa ama...

1-Kent haberciliği, asıl haberciliğin kaynağıdır.

2-Kent haberciliği, sorunların yerinde tespiti, çözümler için birer çağrıdır.

3-Kent gazeteciliği, bizzat o şehirde yaşayarak şehri bilmektir.'' ifadelerini kullandı.

Anadolugazete.com.tr Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu vahim olay sonrası yetkililere de çağrı yaptı.

Yazının tamamı için tıklayınız...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri