Altına rağbet arttı: Kuyumcular tıklım tıklım!

Altın fiyatlarındaki artış, son günlerde altın talebinde patlama yarattı. İstanbul Kuyumcular Odası'nın verilerine göre, birçok kuyumcu elinde ziynet altını bulundurmadığı için alım taleplerini karşılayamaz hale geldi. Bu artış, darphanelerin çift vardiya çalışmasını gerektirdiği bir noktaya kadar ilerledi.

İstanbul Kuyumcular Odası, duruma müdahale etmek üzere Darphane yönetimiyle bir araya gelerek çözüm arayışına girdi. Oda Başkanı Mustafa Atayık, darphanenin hafta sonları fazla mesai yapmaya başladığını ve pazartesiden itibaren de çift vardiyaya geçtiğini ifade etti. Atayık ayrıca, Haziran ayında devreye alınacak olan Kartal'daki fabrikanın, kuyumcuların taleplerini karşılamak adına önemli bir adım olacağını belirtti.

ALTINA YÖNELİM ARTTI

Altın talebindeki artışın nedenleri arasında gram altın fiyatlarının ons altın fiyatlarındaki yükselişle rekor kırması, vatandaşların altınlarını bozdurmaması, altın ithalatına getirilen kota uygulaması ve TL ile Kripto Kurlar (KKM) gibi diğer yatırım araçlarından kaçan vatandaşların altına yönelmesi gösteriliyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise Kapalıçarşı'da dükkanı bulunan bir isim olarak altın talebindeki artışı doğruluyor. Yıldırımtürk, geçen haftaya kıyasla talepte önemli bir artış yaşandığını ve işlemlerin çoğunluğunun altın alımı yönünde gerçekleştiğini belirtiyor. Ancak, Yıldırımtürk, Ramazan sonrasında piyasanın dengeye geleceğini ve altın fiyatlarında bir düzelme beklenmediğini vurguluyor. Önümüzdeki dönemde altın talebinin artmaya devam etmesi öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri