Anadolu Ordulular Federasyon Başkanı Mehmet Duman, Ankara’daki Ordululara önemli çağrıda bulundu!

Anadolu Ordulular Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Duman, Ankara’da düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri’nde hemşehrileri bir araya getirerek kültürel zenginlikleri paylaşmayı amaçladıklarını belirtti. Duman, Ankaralıları ve Orduluları “Gelmek sizden ağırlamak bizden” ifadeleriyle etkinliğe davet etti.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Ankara’da üçüncü kez düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri, kültürel ve tarihi zenginliklerle yöresel lezzetleri Ankaralılarla buluşturmaya devam ediyor. Etkinlikte, Ordu'nun eşsiz mutfağı ve geleneksel el sanatları sergilenirken, ziyaretçilere yöresel ürünlerin tadım fırsatı sunuluyor. Katılımcılar, bu etkinlik sayesinde Ordu’nun kültürel mirasını keşfetme imkânı buluyor.

Ordu Günleri’nin her yıl daha da büyüyerek devam ettiğini kaydeden Anadolu Ordulular Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Duman,Ankara’da keşfedilmeyen Orduluları, bu etkinlikle çatı ve şemsiye oluşturarak onları buluşturduk. Etkinliğimiz, hemşehrilerimizi bir araya getirerek kültürel zenginliklerimizi paylaşma fırsatı sunuyor.” ifadelerini kullandı.

SİRK GÖSTERİSİ İLE ORDU GÜNLERİ’NE RENK KATILACAK

Etkinlikte TRT’den gelen sanatçılar, siyasetçiler ve bürokratlarla adeta bir görsel şölen yaşandığını belirten Duman, “Burada Ankara’da hiç görülmeyen bir sahneyle karşılaştık. Ordu’ya özgü geleneksel oyunlarla çok güzel sahneler yaşandı. Ayrıca cumartesi günü yurt dışından gelen 12 kişilik bir sirk ekibi gösteri yapacak. Bu günleri vatandaşlara güzel bir şekilde yaşatmak için seferber olduk.” şeklinde konuştu.

Ordu’nun Türkiye'deki güzide illerden biri olduğunu söyleyen Duman, “Ordu, mavi ile yeşilin birleştiği illerdendir. Ankara’daki ve Türkiye’deki Orduluların hizmetkârıyız. Tüm Ankaralılara ve Ordululara gelin diyorum. Gelmek sizden, ağırlamak bizden” dedi.

DUMAN: "DERNEK VE FEDERASYON, DAYANIŞMA İÇİN BİR ÇATIDIR"

Başkan Duman, dernek ve federasyonun önemini ise şu sözlerle anlattı:

"Dernek ve federasyon, hemşehrileri bir araya getirip kaynaştırmak, onlarla hasbihal etmek, dertlerine merhem olabilmek, hastalarına ve cenazelerine destek olmak, istihdamlarına katkıda bulunmak ve milli birlik ile beraberliği sağlamak için bir çatı oluşturmaktır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri