TV8'in çok izlenen yarışma programı MasterChef All Star'da bu akşamki yayımlanan programında yarışmacılar tarafından analı kızlı yapıldı. Ekran başında izleyenler ise internette Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan analı kızlı tarifi araştırmaya başladı. Peki, analı kızlı nasıl yapılmaktadır? Her lokmasında ayrı lezzetli olan analı kızlı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan analı kızlı tarifi, ister çorba olarak isterseniz de ana yemek olarak hazırlanabilen şahane bir lezzet. Peki, analı kızlı nasıl yapılmaktadır? Yedikçe daha çok yemek isteyeceğiniz analı kızlı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktaları...
ANALI KIZLI TARİFİ
Analı kızlı yemeğinin malzemeleri;
Bulguru için:
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
Bulguru ıslatmak için:
Sıcak su
Yemeğin İç harçı için:
300 gr orta yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz
Çorbası için:
1 su bardağı haşlanmış nohut
300 gr kuş başı et
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 limonun suyu
ANALI KIZLI YAPILIŞI
Bulgur ve irmiği birlikte harmanlayıp üzerini biraz geçene kadar sıcak su ekleyin.
Ardından bulgur şişene kadar kapağını kapatıp bekleyelim. Bulgur şişerken iç harç için kıymayı tavaya alıp kendi yağında kavuralım.
Daha sonra küp küp doğranmış soğanı ve yağları ilave edip soğan kavrulana kadar pişirelim.
En son baharatları ekleyip karıştıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Bulgur hazır olduğunda diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğuralım ve ana köfteler için hamurdan ufak bezeler alıp içli köfte gibi hazırlayalım.
İçine iç harç koyup kapatalım ve büyük olmamasına dikkat edelim. Hamurun 3’te birini kızartmak için ayırıp misket büyüklüğünde yuvarlayalım.
Çorba için nohut ve eti tuz ekleyip düdüklüde haşlayın ardından çorba için tencereye küp küp doğranmış soğan koyup yağda pembeleşene kadar kavurun.
Salça ekleyip kavrulur daha sonra kuru naneyi ekleyip tekrar kavurulur.
Nohut ve eti de ekledikten sonra limon suyunu ve et suyunu da ilave edin su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyin köfteler suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir.
Piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz.