Anız yangını bu defa da 7 köyü etkiledi!

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Tepecik köyünde dün sabah saatlerinde başlayan ve nedeni henüz bilinmeyen anız yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak 7 köyü etkisi altına aldı.

Yangına müdahale için İdil Belediyesi'nin yanı sıra Cizre ve Silopi belediyelerinin itfaiye ekipleri seferber oldu. Yangının kontrol altına alınması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

YANGININ BAŞLANGICI VE İLK MÜDAHALE

Dün sabah saatlerinde Tepecik köyünde çıkan yangın, köylülerin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabalarıyla akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Ancak, rüzgarın şiddeti nedeniyle yangın yeniden alevlenerek hızla büyüdü ve çevresindeki 7 köyü etkisi altına aldı.

İDİL BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

İdil Belediyesi, yangının durumu ve müdahale çalışmaları hakkında şu açıklamayı yaptı:

"Suriye tarafından rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen anız yangını İdil ilçesine bağlı 7 köyü etkilemiştir. Yangın haberi üzerine İdil Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangını söndürmek için araç ve ekiplerimizle birlikte yangının olduğu bölgeye intikal etmiştir. Sınır hattı boyunca süren yangını söndürmek için Cizre Belediyesi ve Silopi Belediyesi araç ve ekipleriyle birlikte bölgeye intikal etmiştir."

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Rüzgarın da etkisiyle yangının kontrol altına alınması güçleşirken, itfaiye ekiplerinin ve vatandaşların alevlere müdahalesi aralıksız sürüyor. Yetkililer, yangının daha fazla yayılmasını önlemek ve zarar gören bölgelerdeki durumu kontrol altına almak için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri