Ankara ilçe belediye başkanlarından Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü ve Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümünü mesajı

Ankara ilçe belediye başkanları sosyal medya hesabından Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü ve Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümünü kutladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümünü kutladı.

Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk milletinin vatan uğruna verdiği büyük mücadelenin dönüm noktası, Ankara’da Sakarya Meydan Muharebesi ile başladı, Büyük Taarruz ile zafere ulaştı. Cumhuriyetimizin temelini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanlarımızı saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü ve Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümünü kutladı.

Beşikçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz'un yıl dönümünde, bu toprakları bize vatan kılan Sultan Alparslan’ı; Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlık mücadelesini zaferle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü ve Büyük Taarruz'un 102'nci yıl dönümünü kutladı.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "26 Ağustos, milletimizin tarihindeki iki büyük zaferin simgesidir. 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’ya ilk adım atılmış, 1922’de Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlık ve üstün liderlik yeteneği ile başlatılan ve başarıyla tamamlanan Büyük Taarruz ile vatanımız sonsuza dek özgür kılınmıştır. Her iki zafer de, aynı ruh ve kararlılıkla geleceğimize ışık tutmaya devam ediyor. Bu vesileyle, Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesinin zaferle sonuçlanmasının 102. yıldönümünü kutluyoruz. Ünlü şairimiz Yusuf Ziya Ortaç’ın dizelerinde belirttiği gibi: "26 Ağustos gece sabaha karşı, topların çelik ağzı çaldı bir hücum marşı - Fırtınadan yeleli, yıldırımdan kanatlı. Alevlerin içinden geçti binlerce atlı." Çok zorlu koşullarda başlatılan ve kıymetini kavrayamayanlara inat, 26 Ağustos mucizesini anıyor ve kutluyoruz. Minnet ve şükranlarımızı bir kez daha yineliyoruz. Bu mucizeyi armağan edenler, başta Yüce Atatürk olmak üzere, ışıklarda uyusunlar." ifadelerine yer verdi.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş da yayımladığı mesajında, "Anadolu’nun Kapılarını Türklere Açan Sultan Alparslan ve nice yiğitlerinin kazanmış olduğu Malazgirt Zaferinin 953. Yıl dönümünde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri