Ankara - İstanbul arası 80 dakikaya düşüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ile Ankara arasında yapılacak olan Süper Hızlı Tren projesi hakkında önemli detayları kamuoyuyla paylaştı.

Projeye göre, Ankara-İstanbul arası seyahat süresinin 80 dakikaya düşürüleceği belirtildi. Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, bu tren hattı Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı güzergahından geçerek Adapazarı ve Kocaeli'ne ulaşacak ve nihayetinde İstanbul Söğütlüçeşme'ye ulaşacak.

Projenin toplam hattının 344 kilometre uzunluğunda olacağı vurgulandı. Bu süreçte 14 kilometre uzunluğunda 19 adet viyadük ile 120 kilometre uzunluğunda 52 tünel inşa edileceği ifade edildi. Süper Hızlı Tren'in saatte 350 kilometre hıza ulaşabileceği ve böylelikle Ankara ile İstanbul arasında seyahat süresinin 80 dakikaya indirileceği belirtildi.

Ayrıca Bakan Uraloğlu, Çerkezköy-Kapıkule hattının 2025 yılında tamamlanacağını ve Halkalı-Kapıkule arasındaki yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1 saat 30 dakikaya, yük taşıma süresinin ise 8 saat 30 dakikadan 3 saat 30 dakikaya düşeceğini duyurdu. Bununla birlikte, Ankara-İzmir arası hızlı tren projesiyle İzmir'in yanı sıra Manisa, Uşak ve Afyonkarahisar'ı Ankara'ya daha yakın hale getireceklerini ifade etti. Ankara-İzmir arasında seyahat süresinin 624 kilometreye inerek 3 saat 30 dakikaya düşeceği belirtildi.

Son olarak, Ankara-Bursa hattının da inşa çalışmalarının devam ettiği ve proje tamamlandığında Ankara-Bursa ile Bursa-İstanbul arasındaki seyahat süresinin yaklaşık olarak 2 saat 15 dakika olacağı açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri