Ankara-İstanbul arası artık 80 dakika!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek olan 'Süper Hızlı Tren Projesi'ni duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, 'Süper Hızlı Tren Projesi' için çalışmalara başlandı.

Görsellerle desteklenen sunumunda Uraloğlu, "Maç 90 dakika, Ankara’dan İstanbul’a 80 dakikada gideceğiz inşallah. ‘Süper Hızlı Tren’ ile bunu gerçekleştireceğiz. Ankara İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi’ ile Türkiye’nin en kalabalık şehirleri olan Ankara ile İstanbul arasında en hızlı, ekonomik ve güvenli bir şekilde ulaşım imkânı sağlanacak." dedi.

Ankara İstanbul Süper Hızlı Tren Projesi'nin, Sincan YHT İstasyonu'ndan ayrılarak Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli’ne, oradan da İstanbul Söğütlüçeşme’ye kadar uzanacağı belirtildi. Projenin toplamda 344 kilometre uzunluğunda olacağını ve saatte 350 kilometre hıza ulaşabilecek bir treni içerdiğini açıklayan Uraloğlu, projede 14 kilometre uzunluğunda 19 adet viyadük ve 120 kilometre uzunluğunda 52 adet tünelin yer alacağını ifade etti. Mevcut hızlı tren hattının da kullanılmaya devam edeceği bilgisi verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri