Ankara Şehir Plancıları Odasından önemli uyarı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, önemli bir uyarıda bulundu. Oda, Anayasanın 56. maddesinde belirtilen herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkının ihlal edildiğini vurguladı ve çevrenin korunması konusunda yeterli duyarlılık gösterilmediğine dikkat çekti.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Anayasa'nın 56. maddesinin gerekliliklerinin yerine getirilmemesi konusunda endişelerini dile getirdi. İlgili maddede çevrenin geliştirilmesi, çevre sağlığının korunması ve çevre kirliliğinin önlenmesinin devletin ve vatandaşların ödevi olduğu açıkça belirtiliyor. Oda yetkilileri, bu ödevin yerine getirilmediğini ve çevrenin korunmasında gösterilen duyarsızlığın ciddi sonuçlara yol açabileceğini vurguladı.

Kıyılarımızın kamusal kullanımdan çıkarılması, tarım arazilerinin ve ormanların yok edilmesi gibi çevre sorunlarının giderek arttığına dikkat çeken Ankara Şehir Plancıları Odası, devletin kentleşme kararlarını çevresel değerleri göz önünde bulundurmadan aldığını ifade etti. Bu durumun, hem doğal yaşamı hem de insan sağlığını tehdit ettiğine dikkat çekildi.

Oda yetkilileri ayrıca, küresel ölçekteki iklim, gıda ve su krizlerine karşı alınması gereken ciddi tedbirlerin yerine yüzeysel çözümlerin tercih edildiğini belirtti. Marketlerde poşetlerin paralı hale getirilmesi gibi göstermelik adımların çözüm olmadığını vurgulayan yetkililer, devletin gerçek çevre politikaları geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, tüm vatandaşları çevreye sahip çıkmaya davet etti. Doğal alanların korunması ve çevre bilincinin artırılması gerektiğini vurgulayan oda yetkilileri, çevre sorunlarının çözümünde herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri