Ankara takımlarının Türkiye Kupası Mesaisi: Dördüncü tur sona erdi

Ankara'nın Profesyonel liglerde yer alan 8 takımından 7'si Türkiye Kupası dördüncü tür eşleşmelerinde tur aradı.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Salı günü başlayan Ziraat Türkiye Kupası dördüncü tur eşleşmelerinde ilk maç Ankara'da oynandı. Ankara Keçiörengücü ecel terleri döktüğü maçta TFF 3. Lig takımı Muş 1984'ü geriden gelerek 2-1 mağlup etti. Keçiörengücü böylece kupada beşinci tura yükseldi. Başkent temsilcisi geçen sezon da 5. turda Galatasaray’a 1-0 mağlup olarak kupadan elenmişti.

ÇARŞAMBA GÜNÜ DÖRT TAKIMDAN BİRİ TURU ATLADI

Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası'nda dört Ankara takımı sahneye çıktı.

Birinci ligde üst sıraları zorlamaya devam eden ve namağlup serisini 8 maça çıkaran Gençlerbirliği, bu sezon yükseldiği TFF 3. ligde iyi bir mücadele sergileyen Bornova 1877'yi ağırladı.

GENÇLERBİRLİĞİ 'GENÇLER'LE GÜLDÜ

Gençlerbirliği, Yiğit Efe ve Melih Bostan gibi yeni genç yeteneklerinin dışında Arda Çelik, Mert Tekin ve Arda Akgül gibi altyapısından çıkardığı yıldız adayı gençlere de şans verdiği maçı 4-1 kazandı. Gençlerbirliği’nde son golü 2005 doğumlu Arda Akgül attı. Arda böylece ilk resmi maçında 5 dakikada gol atmayı başardı. Gençlerbirliği böylece Türkiye Kupası’nda geçen sezon veda ettiği beşinci tura yükseldi.

Saat 14'te oynanan diğer maçta TFF İkinci ligde galibiyeti unutan Ankara Demirspor, Süper Lig seviyesinde kadrosuyla birinci ligde lider olan Eyüpspor'a konuk oldu. Güçlü rakibine karşı reaksiyon gösteremeyen Ankara Demirspor ilk yarısını 3-0 geride kapattığı maçı 3-1 kaybetti ve Türkiye Kupasına veda etti. Ankara Demirspor’da Ankaragücü altyapısından yetişen ve kiralık olarak forma giyen Atakan Dama ilk kez ilk 11’de sahaya çıktı.

Aynı saatte İkinci Ligde mücadele eden bir başka Başkent temsilcisi Ankaraspor, Birinci ligin iddialı ekiplerinden Sakaryaspor'a karşı tur aradı. Rakibine karşı iyi savunma yapan Ankaraspor, 80. Dakikada Ndlovu’nun golüne mâni olamadı ve maçtan 1-0 mağlup ayrılarak kupaya veda etti. Ankaraspor’da teknik direktör Bayram Toysal ilk 11’de 6 tane altyapı oyuncusuna şans verdi.

Ankara'nın Üçüncü Ligden kupaya devam eden tek takımı Çankaya FK de Ümraniyespor'a rakip oldu. İstanbul'da oynanan maçta rakibiyle dişe diş performans gösteren Çankaya temsilcisi maçı 2-1 kaybetti ve Ziraat Türkiye Kupası’na veda etti. Çankaya FK’nin golünü 23 yaşındaki Emirhan Korkmaz kaydetti.

MKE ANKARAGÜCÜ İKİNCİ YARIDA TUR ATLADI

Ziraat Türkiye Kupası’nda dördüncü tur heyecanı Perşembe günü oynanan maçlarla sona erdi.

Ankara temsilcisi Etimesgut Belediyespor, Süper Lig temsilcisi Gaziantep FK’ye karşı çok zorladığı maçta uzatmalarda 2-1 mağlup oldu ve 2. Turda başladığı Ziraat Türkiye Kupası’na veda etti. Maçta Gaziantep FK’nin gollerini Gençlerbirliği altyapısından yetişen Arda Kızıldağ ve İlker Karakaş, Etimesgut Belediyespor’un golünü ise Etimesgut’ta futbola başlayan Mehmet Han Küçük kaydetti.

Dördüncü turda maça çıkan son Ankara temsilcisi Ankaragücü ise kötü performans gösterdiği ilk yarının 1-1 bittiği maçta iki yarıda iyi oyunla beraber gelen gollerle İskenderunspor’u 3-1 mağlup etti ve geçen sezon yarı finalde Başakşehir’e elenerek veda ettiği Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. tura yükseldi.

Böylece Ankara takımları 7 takımla başladığı 4. turdan beşinci tura 3 takımını çıkartabildi.

KURA ÇEKİMİ 14.30'DA A SPOR'DA

Ayrıca Başakşehir'in Şanlıurfaspor'u 2-0 yendiği maçla sona eren Ziraat Türkiye Kuaspı dördüncü turunda seri başı takımlardan sadece Erzincanspor'a mağlup olan Erzurum FK ve Kırklarelispor'a 3-2 mağlup olan Altay kupaya veda etti. Seri başı takımlarından diğerleri sürprize müsaade etmedi ve üst tura yükseldi.

Ankaragücü, Keçiörengücü ve Gençlerbirliği’nin rakipleri bugün saat 14.30'da kura çekiminde belirlenecek. MKE Ankaragücü kuraya seri başı olarak katılırken Keçiörengücü ve Gençlerbirliği seri başı durumda değil.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri