Ankara'da can alan reklam panoları güvenli mi?

Ankara Sincan'da 22 yaşındaki Ayşe Yavuz'u hayattan koparan reklam panosunun ardından vatandaşlar “Başkent'teki reklam panoları güvenli mi?” sorusuna cevap aramaya başladı. Durak yanlarında, köprü ve üst geçit alınlarında bulunan dev reklam panoları korku salmaya başladı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı Menderes Mahallesi Alparslan Caddesi'nde etkili olan şiddetli yağmurdan korunmak amacıyla durakta bekleyen vatandaş, Sincan Belediyesine ait reklam panosunun kurbanı oldu. Başkent'i etkisi altına alan sağanak yağış ve fırtına, dev reklam panosunu devirdi. Durağın yanında olan dev reklam panosu, otobüs bekleyen Ayşe Yavuz’un üzerine düştü. Olayda Ayşe Yavuz hayatını kaybederken, Ankara'da panoların güvenliği sosyal medyada tartışılmaya başlandı.

Fotoğraf: AA

Reklam panoları gibi kamu alanlarında sıkça gördüğümüz yapıların güvenliği, insanların günlük hayatlarını idame ettikleri ortamlarda bile potansiyel tehlike oluşturabileceği gerçeğiyle bir kez daha gözler önüne serildi.

Sosyal medyada da geniş yankı bulan bu olay, vatandaşların güvenlik endişelerini artırdı ve vatandaşlar, yetkilileri önlem almaya çağırdı. Reklam panolarının montajından bakımına kadar her aşamada titizlikle denetlenmesi gerektiği, bu tür yapıların insan sağlığı ve güvenliği için potansiyel risk taşıdığına dair bir uyarı niteliği taşıdığı dile getirildi.

Fotoğraf: AA

Ankara'daki vatandaşlar bu tür reklam panolarının sık sık bakımının yapılması, güvenlik önlemlerinin artırılması ve benzer trajik olayların tekrarlanmaması için gerekli adımların atılmasını talep ediyor.

Ayşe Yavuz'un ölümü, bir kez daha kamu kurumlarının ve belediyelerin reklam panolarının güvenliği konusundaki sorumluluklarını hatırlatıyor ve benzer acıların yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Durak yanındaki bir reklam panosu

Ankara Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"06.06.2024 günü saat: 21:00 sıralarında Sincan ilçemiz genelinde yaşanan yoğun ve şiddetli yağış nedeniyle Sincan-Ayaşyolu Yenikent Kavşağında bulunan Belediyeye ait büyük reklam panosunun devrilmesi sonucu bahse konu yerde bulunan EGO otobüs durağında bekleyen Ayşe YAVUZ (22 Yaşında) isimli vatandaşımız devrilen panonun altında kalması nedeniyle yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralı tüm müdahalelere rağmen maalesef vefat etmiştir. Konu ile ilgili tahkikata başlanmıştır."

"İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?"

Valiliğin paylaşımının altına çok sayıda yorum yapan kullanıcılardan birisi şu ifadelerle tepkisini gösterdi:

"İnsanın otobüs durağında durabildiği bir havada koca reklam panosu nasıl düşer? Bu kabul edilemez! Hangi belediyeninse lütfen bu işin peşine düşün böyle kolay mı ya? Bu kadar ucuz mu insan hayatı?"

SİNCAN BELEDİYESİ DE TAHKİKAT BAŞLATTI

Yaşanan olayın ardından bir duyuru yayımlayan Sincan Belediyesi, kendi bünyelerinde tahkikat başlatıldığını vurguladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri