Ankara'da eylül ayı trafik çilesiyle başladı

Yeni eğitim öğretim dönemine yaklaşırken Ankara'da trafik yoğunluğu arttı. Birinci sınıfların dün itibarıyla okula başlamasıyla birlikte Başkent'in caddelerinde araç yoğunluğun arttığı gözlemlendi.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Ankara’da trafik yoğunluğu zirveye çıktı. Okulların açılacağı 9 Eylül Pazartesi'ne sayılı günler kala Başkent'te trafik adeta durma noktasına geldi. Eylül ayının gelişiyle birlikte Ankara’da, özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığı mega kent İstanbul'u aratmadı.

MERKEZİ BÖLGELERDE YOĞUNLUK NEREDE?

Ankara’nın trafiği en çok merkezi ve işlek yollarında hissediliyor. Kızılay, Çankaya, Konya Yolu, İstanbul Yolu, Dikmen Caddesi, Atatürk Bulvarı, Çayyolu ve Ümitköy gibi yoğun yerleşim yerlerinin ve iş merkezlerinin bulunduğu bölgeler trafik sıkışıklığının en fazla yaşandığı alanlar olarak dikkat çekiyor. Özellikle sabah işe ve okula gidiş saatlerinde ve akşam iş çıkışı saatlerinde araç yoğunluğunun artması, şehir genelinde birçok noktada trafikte aksamaların yaşanmasına neden oluyor.

HAVALİMANI VE KONYA YOLU NEREDEYSE DURMA NOKTASINA GELİYOR

Başkent Ankara’da trafiğin yoğun olduğu bölgelerde özel araç sayısının artması ve yolların yetersiz kalması, trafik sıkışıklığını beraberinde getiriyor. Okulların açılmasıyla birlikte öğrenci ve veli trafiği de buna eklenince, trafik yükü daha da artıyor. Başkent'teki trafiğin en sıkışık olduğu bölgeler arasında iş yerleri, alışveriş merkezleri, kamu binaları ve okulların yoğunlaştığı alanlar öne çıkıyor. Özellikle Esenboğa Havalimanı Yolu ve Konya Yolu gibi ana arterlerde trafik neredeyse durma noktasına geliyor.

ÖĞRENCİ TRAFİĞİ İLK GÜNDEN HİSSEDİLDİ

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla artan öğrenci ve veli trafiği, Ankara’nın ana yollarında yoğunluğa sebep oldu. Okul servisleri, özel araçlar ve toplu taşıma araçlarının yoğun kullanımı, trafikte büyük bir yük oluşturdu. Trafik yoğunluğunun artmasında okulların açıldığı dönemdeki hareketlilik kadar, Ankara’ya yaz tatilinden dönen öğrencilerin ve çalışanların da etkisi büyük. 9 Eylül Pazartesi günü okulların tamamının açılmasıyla Ankara'daki trafiğin daha da artacağına dikkati çeken uzmanlar, toplu taşıma araçlarının kullanılmasını öneriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri