Ankara’da hükümlü ve tutukluların el emeği ürünleri yoğun ilgiyle karşılandı

Başkent Millet Bahçesi’nde İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, Ankaralıların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Fuarda, hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan yüzlerce çeşit ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. İşyurdu atölyelerinde gerçekleştirilen meslek eğitimleri kapsamında üretilen bu ürünler, hem hükümlü ve tutuklulara mesleki beceri kazandırmayı hem de ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu iş birliği ile düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, Ankara Millet Bahçesi’nde yoğun ilgi gördü. Fuarda, işyurdu atölye ve tesislerinde hükümlü ve tutuklulara yönelik gerçekleştirilen işbaşı mesleki eğitimler sonucu üretilen ürünlerin satış ve pazarlanması hedefleniyor. Bu eğitimlerle hükümlülerin ve tutukluların mesleki beceri kazanmaları sağlanırken, üretilen ürünlerin ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

FUARDA HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARIN EL EMEĞİ ÜRÜNLERİ SERGİLENİYOR

Hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen mobilyadan gümüş işlemeciliğine, ahşap ürünlerden hediyelik eşyalara kadar geniş bir ürün yelpazesi ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda yer alan ürünler, hem el emeği hem de özgün tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

Fuara katılan ziyaretçiler, hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan ürünlerin estetik ve işlevsellik açısından çok başarılı olduğunu ifade ediyor. Sergilenen ürünlerin kalitesine de dikkat çeken ziyaretçiler, “Gerçekten çok güzel işler başarmışlar ve tasarımlar harika. Birbirinden farklı güzel ürünlerin olması ve bu ürünlerin fuarda buluşturularak halka sunulması bizi çok etkiledi.” yorumunda bulundu.

HÜKÜMLÜLERİN VE TUTUKLULARIN TOPLUMA YENİDEN KAZANDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Bu etkinlik, sadece ürünlerin tanıtımını yapmakla kalmıyor; aynı zamanda hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmasına yönelik önemli bir adım olarak da değerlendiriliyor. İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, 20 Ekim tarihine kadar 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri