Ankara'da kestane fiyatları cep yakıyor

Ankara Ulus Hali'nde geçen yıla göre artış gösteren kestane fiyatları vatandaşın alım gücünü zorladı. Yüksek fiyatlar karşısında zorlanan Başkentliler kestaneye hasret kalıyor.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Vatandaşlar, bu yıl kilosu 100-220 TL arasında satılan kestaneyi almakta zorluk çekerken yerli kestanenin azalmasından dolayı piyasaya sürülen Çin kestanesi de aldıktan sonra müşteriyi pişman ediyor.

ÇİN KESTANELERİ PİŞMAN EDİYOR

Hal esnaflarından Mehmet Ali Yılmaz, "Bu sene kestane çok pahalı. 100-220 TL arasında satılıyor. Eskiden çok ucuzdu. O da yetmezmiş gibi Çin kestanesi getirdiler. Çin kestanesi kocaman görünümünde ve 100 TL'ye satılıyor. Vatandaşlar bir hevesle Çin’den gelen kestaneleri alıyor ama eve götürünce kestanenin pişmediğinden yakınıyorlar. Pişman olup geri getiriyorlar, şikayet ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

BİR KİŞİNİN YİYECEĞİ KESTANEYİ İKİ KİŞİ BİLE YİYEMİYOR

Yılmaz, yerli kestanenin azaldığını belirterek, "Eski kestaneler artık yok. Ekonomik şartlar da zor olduğu için vatandaş zorlanıyor. Piyasa düşmez çünkü kestane az olduğu için fiyatlar da yüksek. Bir kasa kestanenin fiyatı da bayağı yüksek. Mecburen fiyat artıyor. Müşteri kestane almak istediğinde 50 TL’lik isteyince çok üzülüyorum. Elbette veriyoruz ama 1 kilo bile alamıyor. Parasının yettiği kadar almak zorunda kalıyor. Bir kişinin yiyeceği kestaneyi 2 kişi bile yiyemiyor." dedi.

ALIM GÜCÜ AZALDI

Esnaf Yılmaz, “Önceden müşteriler, kestane alırken rahatlıkla alıyorlardı, güveniyorlardı ve oldukça sayıları fazlaydı. Ancak şu anda ekonomik nedenlerden ötürü alım gücünün azaldığını görüyoruz. Bu durum, yeni yılda maalesef zorlu bir sürecin yaşanacağını gösteriyor.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri