Ankara'da köy ürünlerine ilgi, fiyatlarına itiraz var

Ankara'nın köylerinde üretilerek seyyarlar tarafından şehirlerin mahalle aralarında ya da köylü pazarlarında satışa sunulan sebze ve meyveler büyük ilgi görürken fiyatları da cep yakıyor.

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

İklim değişikliği ve küresel gıda krizi ile toprağa ilgi artarken, köylü pazarları ve seyyar satışa sunulan köy ürünleri de büyük ilgi görüyor.

HER TÜRLÜ SEBZE / MEYVE ÜRETİLİYOR

Karpuzdan domatese, fasulyeden patlıcana, erikten bibere, şeftaliden yumurtaya kadar ne ararsanız bulunan bu pazarlarda ve seyyarlarda süt, yoğurt, peynir bile bulmak mümkün.

Tüm ilçeleri tarım ve hayvancılığa uygun olan Başkent Ankara’nın Ayaş ilçesi bu konuda öne çıkan yörelerden biri. Tarım alandaki potansiyeli Türkiye çapında meşhur olan Ayaş’ın domatesi ise dünya çapında şöhrete sahip.

FİYAT ARTIŞINDAN HERKES ŞİKAYETÇİ

Ayaş’ın Çanıllı Köyü’nde tarım ve hayvancılık ile iştigal eden Ersin Aktürk geçimini tarımla sağlayan binlerce insandan biri.

Ailesi ile birlikte ürettiği sebze ve meyveleri Ankara’nın mahallelerine ulaştırarak satışa sunan Ersin Aktürk, ürünlerin ilgi görmesinden memnun ama sıkça zam yapmalarından tüketiciler gibi o da şikayetçi.

KIŞ AYLARINDA NE OLACAK?

Fiyat artışlarını insanlara anlatmakta zorlandıklarını belirten Ersin Aktürk, “Hava şartları değiştiğinde; ortalığı kar / buz kapladığında bu fiyatların ne olacağını şimdiden kestirmek imkansız” diyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri