Ankara'daki berberler artık pazar kapalı!

Ticaret Bakanlığı, ülke genelindeki berber, kuaför ve güzellik salonları için haftanın bir günü kapalı olma zorunluluğunu içeren yeni düzenlemeyi 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe koydu. Bakanlık, sektör paydaşlarının görüşlerini dikkate alarak, bu düzenlemenin hayata geçirilmesine karar verdi. Ankara ve İstanbul'daki berberler, bu kapsamda pazar günleri kapalı olacaklarını açıkladı.

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Akyüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul'daki berberlerin büyük çoğunluğunun pazar günlerinin tatil olmasını istediğini belirtti.

Karar'ın haberine göre, Akyüz, "Bakanlığın duyarlı davranmasıyla berberlerimizin haftalık dinlenme günü yasal bir zemine oturdu. Esnafımız, bu düzenleme ile birlikte artık ailelerine daha fazla zaman ayırabilecek." şeklinde konuştu.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara ise Ankara'da benzer bir kararın alındığını ve berberlerin pazar günleri çalışmayacaklarını açıkladı. Kara, düzenlemenin berber esnafı için beklenen bir adım olduğunu vurgulayarak, "Berberlerimiz, pazar günleri kapalı olacakları için daha düzenli bir çalışma programı oluşturabilecekler." dedi.

Bakanlık yetkilileri, yeni düzenleme kapsamında valiliklerin denetimlerinin sıklaştırılacağını ve kurallara uymayan işletmelere cezai yaptırımların uygulanacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri