Ankara'dan İstanbul'a gidecekler dikkat: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Bolu Dağı geçişinde bugün alınacak yeni trafik önlemlerini duyurdu.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bolu Tüneli'nin İstanbul yönündeki tüpünde yürütülen çalışmalar nedeniyle, 31 Temmuz'dan bu yana Anadolu Otoyolu'nun Abant-Kaynaşlı kavşakları arasındaki 23 kilometrelik kesimde trafiğin geçici olarak D-100 devlet yolu üzerinden sağlandığı hatırlatıldı.

SINIRLANDIRILACAK SAATLER AÇIKLANDI

Bolu Dağı geçişinde yaşanan yoğunluğu azaltmak ve bölgede meydana gelen orman yangınının trafik üzerindeki etkilerini en aza indirmek amacıyla, bugün 14.00-23.00 saatleri arasında ağır taşıtların Ankara-İstanbul istikametindeki devlet yolu ve otoyolu kullanımları sınırlandırılacak. Bu kapsamda, Ankara yönünden gelen ağır taşıtlar şehrin çıkış noktalarından, Karadeniz yönünden gelenler ise Karabük Kavşağı'ndan itibaren sınırlama kapsamına alınacak.

SÜRÜCÜLERE ÖNEMLİ UYARILAR

Bakanlık, sürücülere seyahat planlarını yaparken bu sınırlandırmayı göz önünde bulundurmaları ve trafik işaret ve işaretçilerine uymaları çağrısında bulundu. Alınan önlemlerle, Bolu Dağı'nda trafik akışının daha düzenli hale getirilmesi ve bölgede oluşabilecek risklerin azaltılması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri