Ankara'dan sonra İstanbul'da da maymun çiçeği sebebiyle karantina iddiasına yalanlama geldi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), basın organlarında ve sosyal medyada yer alan "İstanbul'da bir kişi, maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındı" iddiasının asılsız olduğunu duyurdu.

DMM'den yapılan açıklamada, İstanbul'da hiçbir sağlık tesisinde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesiyle karantinaya alınmış bir hasta bulunmadığı vurgulandı. Dermatolojik belirtilerle hastaneye başvuran bir kişinin maymun çiçeği testinin negatif çıktığı ve bu kişinin izole edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın ilgili birimleri tarafından tüm bilgilendirmelerin şeffaf bir şekilde yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Benzer şekilde, gün içinde Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Etlik Şehir Hastanesinden maymun çiçeği vakası nedeniyle 4 kişinin karantinaya alındığı iddiaları da sosyal medyada yayılmış ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bu iddiayı yalanlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri