Ankaragücü Başkanı Faruk Koca istifa etti

Dün oynanan maçta hakem Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca görevinden istifa etti.

Ankaragücü- Çaykur Rizespor maçının sonunda maçın önüne geçen ve tüm dünyada büyük tepki gören Faruk Koca Ankaragücü Başkanlığından istifa etti.

AVUKATI FARUK KOCA'NIN BASIN AÇIKLAMASINI OKUDU

Bugün Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na götürülen Faruk Koca'nın avukatı Murat Bayramoğlu, Faruk Koca'nın basın açıklamasını okudu. Açıklamada Koca, Halil Umut Meler ve ailesinden özür dileyerek büyük bir mahcubiyet içinde olduğunu belirtti ve bu yaşananın Türkiye futbolunda yaşanan yapısal sorunların daha gerçekçi bir şekilde konuşulmasını sağlamasını umduğunu belirtti. Koca açıklamasının sonunda "Gerek başında bulunduğum kulübümün, gerek futbol camiasının, gerekse de ülkemizin böyle bir olay ve görüntü ile anılmasından derin üzüntü duyduğumun bilinmesini isterim." ifadelerine yer verdi.

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Ankara'da Eryaman Stadyumu'nda Ankaragücü ve Çaykur Rizespor karşı karşıya gelmiş ve son dakikada konuk ekibin golüyle maç 1-1 sona ermişti.

Maç sonrasında sahaya koşan ve maçın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atarak yere düşüren Faruk Koca olayın ardından hastaneye kaldırılmış hastanedeki kontrollerinin ardından tutuklanmıştı.

Aynı zamanda AK Parti Kurucu üyelerinden ve eski Milletvekillerinden olan Faruk Koca'nun AK Parti'den de ihracı istenmişti.

Faruk Koca'nın istifasının ardından Ankaragücü'nü önümüzdeki günlerde kongre süreci bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri