Ankaralı iki girişimcinin çalışmaları sınırları aştı!

Ankara’da yaşayan iki girişimci İnanç Yılan ve Adnan Yıldırım, Türkiye’nin uzman hekimlerini dünyaya taşıyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Turkish Doctors Clınıc adındaki Londra’da kurulan şirket, Türkiye’ye gelmek isteyen hastaları uzmanlık alanlarındaki Türk hekimleriyle buluşturuyor. anadolugazete.com.tr muhabiri, sağlık turizmi girişimciliğini ve yurt dışında şirket kurma süreçlerini sizler için uzmanına sordu.

Turkish Doctor Clinic Kurucu Ortaklarından İnanç Yılan, sağlık turizmi konusunda özetle şunları söyledi:

Sağlık turizmi dediğimiz zaman tatil yapmaya gelmiş ve o sırada tedavi olmak isteyen turistler aklımıza geliyor. Oysa ki sağlık turizmi, insanların sağlık hizmeti almak amacıyla farklı bir ülkeye seyahat etmeleridir. Bu seyahatler, genellikle tıbbi tedaviler, cerrahi müdahaleler, estetik operasyonlar, tıp uygulamaları gibi sağlık hizmeti almak için uygulanıyor. Sağlık turizmi alanında tercih edilen bir ülke olmamızın sebebi ise cerrahi başarılarımızın oldukça iyi durumda olması, ülkelere göre daha uygun fiyatlar ve turistlik cazibe noktalarıyla birleşmesi. Türkiye’nin bacasız sanayisi diyebileceğimiz sağlık turizminin öncelikli olarak ülkeye iyi bir döviz kaynağı sağlaması da bu alanı oldukça cazip kılıyor.

Turkish Doctor Clinic, Türkiye’deki sağlık turizmi şirketlerinden farklı olarak İngiltere, Londra’da kurulmuş bir şirket. Türkiye’de herhangi bir kuruma bağlı olmadan İngiltere’nin usul ve esaslarına göre kurulmuş bir danışmanlık şirketiyiz. Birleşik Krallık vatandaşlarına Türkiye’deki cerrahların tanıtımını yapıyoruz. Türkiye’deki sağlık hizmetini tanıtıyoruz. Tabii ki cerrahlar üzerinden hastanenin de tanıtımını yapıyoruz. Daha sonra buraya nasıl gelebileceklerine dair danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

"TELE SAĞLIK ALANINDA TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA SAYILI OLABİLECEK BİR MARKAYIZ"

Türkiye’de ve dünyada her şey dijitale dönüyor. Şirketimiz bu dönüşümü kucaklayan bir yapı. Hastalarımıza uzaktan erişim imkanı sağlayarak zamandan tasarruf etmelerine olanak sağlıyoruz. Hızlı konsültasyonlar dediğimiz acil olmayan durumlarda hastalar, hekimlerimize rahatça soru sorarak sağlık hizmeti alabilecek. Şu an sitemizde tıptaki tüm uzmanlık alanları mevcut. Özellikle ağır cerrahi operasyonlar konusunda oldukça iyi konumdayız.

GİRİŞİMCİLERE TAVSİYELER

Bu sektöre yatırım yapacaklarının iyi bir iş çevresi ve ciddi bir sermayeye ihtiyaçları var. Bunun yanı sıra: hedef pazar araştırması, yasa ve vergi yükümlülüklerine hakim olmak, uluslararası iş ortakları edinmek, hedeflenen ülkeyi tanımak, riskleri değerlendirmek gibi faktörler göz önünde bulundurulmalı.

HEDEF: İNGİLTERE’DE BİR TÜRK HASTANESİ AÇMAK

İngiltere en çok turist alan ülkelerden birisi, orada bir Türk hastanesi açmak da hedeflerimiz arasında diyebilirim. Ayrıca, Türkiye’deki sağlık turizmi tanımının estetik, diş tedavileri ve saç ektirme operasyonlarından ibaret olmadığı bilakis tıpta uzmanlık gerektiren alanlarda da ülkemizin öncü olduğunu vurgulamak temel hedeflerimiz arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri