Ankara'nın kanayan yarası: Trafik keşmekeşi |Başkent'in kalbi korna sesleriyle inliyor

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus Meydanı, iş saatlerinde araç yoğunluğundan dolayı trafiğin durma noktasına gelmesiyle sürücülere ve yayalara zor anlar yaşatıyor. Başkent'in kalbi olan Ulus, korna sesleriyle inliyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus Meydanı, özellikle iş saatlerinde yoğun trafikle mücadele ediyor. Her gün binlerce araç, sabah ve akşam saatlerinde meydana akın ederek trafiği neredeyse durma noktasına getiriyor. Peş peşe gelen araçlar, yollarda uzun kuyruklar oluşturuyor ve sürücülere zor anlar yaşatıyor.

TOPLU TAŞIMA NOKTALARININ MERKEZİ OLMASI TRAFİĞİ ARTIRIYOR

Vatandaşlar, Ulus Meydanı'ndaki trafik sıkışıklığının birden fazla nedeni olduğunu belirtiyor. İlk olarak, meydanın konumu ve şehir içindeki merkezi rolü, buradan geçen araç sayısını artırıyor. Ayrıca, bölgedeki otobüs, dolmuş ve taksi durakları gibi toplu taşıma noktalarının yoğunluğu, trafiği daha da zorlaştırdığı belirtiliyor.

ALTERNATİF ROTALAR VE ÇÖZÜMLER

Daha önceki yıllarda Ankara Büyükşehir Belediyesinin projeleri arasında yer alan "Ulus'un yayalaştırılması" konusunda atılacak adım dört gözle bekleniyor. Ulus trafiğinin yer altına alınması ile bölgede trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağı düşünülüyor.

Yetkililer, trafiği rahatlatmak amacıyla çeşitli çözümler üzerinde çalışıyor. Bu çözümler arasında alternatif rotaların oluşturulması, trafiğin belli saatlerde farklı yönlere yönlendirilmesi ve toplu taşıma araçlarının daha verimli kullanılması yer alıyor. Yaya geçitlerinin ve bisiklet yollarının arttırılması da trafiği azaltabilecek önlemler arasında sayılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri