Ankara’nın tarihi oteli müze oldu

Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından, Cumhuriyet döneminin simge yapılarından olan Ankara Palas'ın özgün yapısının korunarak müzeye dönüştürülmesi projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Ankara Palas, 96 yıldır Türkiye'nin tarihine tanıklık ediyor. Başlangıçta milletvekilleri için sosyal bir tesis ve resmi konuklar için konukevi olarak kullanılan Ankara Palas, restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra modern sergileme kriterlerine uygun olarak düzenlenerek zenginleştirilmiş bir koleksiyonla müze olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız, restorasyon süreciyle ilgili yaptığı konuşmada, binanın yaşından dolayı ciddi bir restorasyon ihtiyacı olduğunu ve bu süreçte zeminde ve temelde güçlendirme çalışmaları yapıldığını belirtti. Restorasyonun tamamlanmasının ardından Ankara Palas'ın yeni bir müze olarak hizmete sunulacağını ifade etti.

Yıldız ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla Ankara Palas'ın Milli Saraylara bağlandığını ve buranın bir müze olarak Ankaralılar ve ülke genelindeki ziyaretçilerle buluşması gerektiğini vurguladı.

Restorasyon sonrası Ankara Palas Müzesi'nde bin metrekareye yakın bir alanda 5 salon ve bin 200'e yakın eser sergilenecek. Sergileme kapsamında çeşitli koleksiyonlardan seçme eserler, hazine koleksiyonu, el yazmaları, hilal koleksiyonu ve diplomatik hediyeler gibi çeşitli eserler yer alacak.

Ankara Palas Müzesi, pazartesi günleri hariç haftanın altı günü 09.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Bu yeni müze, Türk siyasi hayatının önemli olaylarına tanıklık etmiş ve Türkiye'nin tarihinde önemli bir yere sahip olan Ankara'nın kültür-sanat hayatına katkı sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri