Ankara'ya getirilen hasta sokak hayvanları ile ilgili dava genişledi: 4 kişiye yakalama kararı, Büyükşehir Belediyesine ceza

Şanlıurfa'da kuduz riski taşıyan hayvanların toplatılmasına karşı çıkan ve muhtarlık ofisine "Katil" yazan 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Şanlıurfa'da kuduz vakasının ortaya çıkmasının ardından, Eyyübiye ilçesine bağlı Batıkent Mahallesi'nde kısmi karantina başlatıldı.

Geçtiğimiz hafta, Şanlıurfa'da bir vatandaşı ısıran köpeğin kuduz olduğu tespit edildi. Kuduz köpek öldürülürken, ısırılan vatandaş hastanede tedavi altına alındı. Bu olay üzerine, Batıkent Mahallesi'nde karantina uygulaması başlatıldı ve belediye ekipleri, mahalle muhtarı Halil Kaya ile birlikte köpekleri uyuşturucu iğne ile bayıltarak toplamaya başladı.

HAYVANSEVERLERİN PROTESTOSU

Bir vatandaşın kuduz köpeği orantısız güç kullanarak yere yatırdığı ve belediye ekiplerinin bayılttıkları köpekleri gelişigüzel aracın kasasına attığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Bu görüntüler üzerine Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen hayvanseverler, Batıkent Mahallesi'nde basın açıklaması yaparak muhtarlık ofisinin kapı ve duvarlarına "Katil" yazdı. Mahalle sakinleri ve muhtarın yakınları ile tartışan hayvanseverler, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Muhtarlık ofisine "Katil" yazan kişiler hakkında Şanlıurfa Valiliği tarafından soruşturma başlatıldı. "Kamu Malına Zarar Verme, Hakaret ve Tehdit" suçlamalarıyla yazıyı yazan kişi de dahil olmak üzere 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Siverek'te bulunan barınaktaki 28 köpeği mevzuata aykırı şekilde Yaşama Tutunan Patililer Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı'ya teslim eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve işlemi gerçekleştiren kişilere idari para cezası kesildi.

Buket Özgünlü Boyacı, sokak hayvanlarının toplatılmasını protesto etmek için geldiği Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediyesine ait barınaktan bazı köpekleri araca yükleyerek Ankara'ya götürmüştü. Kuduz risk bölgesindeki hayvanları Ankara'ya götürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan Boyacı tutuklandı ve köpekler koruma altına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri