Antalya Havalimanı'nda yabancı uyruklu kişinin ölümü üzerine soruşturma başlatıldı: Gizemli ölümün sebebi araştırılıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Antalya Havalimanı'nda meydana gelen bir olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı. 27.11.1989 doğumlu Kazakistan kökenli, Almanya pasaportu sahibi Anton Paul isimli yabancı uyruklu şahıs, 9 Eylül 2024 tarihinde Antalya Havalimanı'nda hayatını kaybetmişti.

EGM'nin açıklamasına göre olay günü, saat 16.53'te Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminali binasına gelen Anton Paul, saat 17.02'de X-Ray cihazından geçmeye çalışırken zorluk çıkarmış. Alkollü olduğu değerlendirilen şahıs, valizini X-Ray cihazında bırakıp gitmiş ve saat 19.40'taki uçağını kaçırmış. Ardından, saat 20.50 sıralarında bir marketten ücretsiz alkollü içecek almaya çalışarak rahatsızlık vermiştir. Saat 23.00 sularında, havalimanı danışma ve bilet satış ofisinde çalışanlara rahatsızlık verdiği ihbarı üzerine olay yerine intikal eden polis ekipleri, şahsı terminal binasının dışına çıkartmıştır. Anton Paul, sürekli olarak terminal binasına girmeye çalışmış ve bu nedenle polis tarafından müdahale edilerek etkisiz hale getirilmiştir. Şahsa güçlükle kelepçe takılmış ve olay yerine sağlık ekipleri çağrılmıştır. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edilen şahıs, kısa bir süre sonra yaşamını yitirmiştir.

Olayla ilgili olarak Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adli tahkikata başlanmıştır. Ayrıca, idari yönden incelenmek üzere Mülkiye ve Polis Başmüfettişleri görevlendirilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri