Antalya'da yangın: Ekipler hem rüzgar hem yangınla cebelleşti!

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yerleşim yerlerine yakın bölgede başlayan yangın, vatandaşlarda büyük endişe yaratırken, yetkililer ve itfaiye ekipleri yangını söndürmek için seferber oldu.

Konyaaltı'nda çıkan ilk yangın, yerleşim yerlerine yakın bir bölgede meydana geldi. Yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarına itfaiye ekiplerinin yanı sıra, orman işletme müdürlüğü ekipleri de katıldı.

İKİNCİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Ancak, bölgede ikinci bir yangın daha çıktı. Bu yangın, kontrol altına alınan ilk yangından farklı bir noktada, daha yüksek bir alanda devam ediyor. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, yangınla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Alt taraftaki yangın kontrol altına alındı. Üst tarafta devam eden yangın da kontrol altına alınmak üzere. Rüzgar etkili oluyor" dedi.

RÜZGAR ŞARTLARI ZORLAŞTIRIYOR

Yangın söndürme çalışmalarında en büyük engellerden biri, rüzgarın şiddetli olması. Rüzgarın etkisiyle alevler hızlı bir şekilde yayılabiliyor, bu da ekiplerin işini zorlaştırıyor.Yangın söndürme ekipleri, rüzgarın yarattığı zorluklara rağmen çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri