Apollon ve Athena Tapınakları hangi şehirde? Apollon ve Athena Tapınaklarının önemi nedir?

Apollon ve Athena Tapınakları Türkiye sınırları içerisinde yer alan ve her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan tarihi yapılar olarak biliniyor. Çok sayıda turist bu tapınakların nerede olduğunu araştırıyor. İşte detaylar...

Antik Roma döneminde, 'Roma Barışı' olarak adlandırılan bir dönemde inşa edilen Apollon Tapınağı, Antalya Side'de yer alıyor ve tarihe ışık tutuyor. M.S. 150 yıllarına dayanan bu tarihi tapınak, baş tanrılardan biri olan sanat, güzellik, ışık ve kehanet tanrısı Apollon'a ithaf edilerek yapıldı.

Apollon Tapınağı'nın bembeyaz mermer sütunları, masmavi denize doğru yaslanarak, ziyaretçilerine etkileyici bir manzara sunuyor. Tapınağın üst kısmında ise, korint başlıklı sütunlar ve frizinde yer alan Medusa başları, mimari zarafeti gözler önüne seriyor.

Apollon Tapınağı, zaman içinde geçirdiği değişikliklerle dikkat çeker. Bizans bazilikasının yapımında kullanılmak üzere bir bölümü sökülen tapınak, bu dönemin izlerini taşıyan önemli bir antik kalıntı.

Hemen yanında konumlanan Athena Tapınağı ise peripteros planına sahip olup, kentin baş tanrıçası Athena'ya ithaf edilmek üzere inşa edildi. Zeka, sanat, ilham, savaş ve barış tanrıçası Athena'nın adını taşıyan tapınak, mitolojide kutsal kabul edilen nar meyvesi ile özdeşleşti. Athena Tapınağı'nda da, Apollon Tapınağı'nda olduğu gibi zarif korint başlıklı sütunlar bulunuyor.

Bu iki tapınak, Side'nin tarihini yansıtan önemli sembollerden biri. Antik Roma'nın zenginliğini ve estetiğini yansıtan Apollon ve Athena Tapınakları, heybetli duruşları, zarif sütunları ve çarpıcı mimari detayları ile Akdeniz'in en romantik manzaralarından birini oluşturuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri