Araç kiralarken dikkat: Pes dedirten dolandırıcılık yöntemleri! | Uzman isim uyardı...

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte araç kiralama sektörü yoğun bir hareketlilik yaşıyor. Ancak bu artan talep, dolandırıcıların da dikkatini çekmiş durumda. Araç kiralama işletmecileri, dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyarıyor ve dikkatli olmalarını istiyor. Özellikle internet üzerinden yapılan dolandırıcılıklar 'pes' dedirtti.

Dolandırıcılar, kurumsal araç kiralama firmalarının internet sitelerini kopyalayarak vatandaşları tuzaklarına düşürmeye çalışıyor. Bu kişiler, sitelerin isimlerinde küçük harf değişiklikleri yaparak 'oltalama' yöntemiyle sahte siteler hazırlıyor. Hazırlanan kopya sitelere sosyal medya üzerinden reklam vererek, araç kiralamak isteyen vatandaşları hedef alıyorlar. İnternet üzerinden araç kiralama işlemleri yaygınlaştıkça, dolandırıcılar da bu yöntemi kullanarak mağduriyet yaratıyor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE DOLANDIRICILIK TEKNİKLERİ

Yaz sezonuyla birlikte araç kiralama işlemlerinde artış olduğunu belirten rent a car işletmecisi Murat Demirkul, dolandırıcıların bu durumu fırsat bildiğini söyledi. Demirkul, kullanılan bazı dolandırıcılık tekniklerini açıklayarak vatandaşları uyardı:

SAHTE İNTERNET SİTELERİ

"Firmaların internet sitelerini kopyalayıp birkaç harfte değişiklik yaptıktan sonra, başka firmaların araçlarını dahi burada gösterip müşterileri bu yönde kendilerine çekiyorlar." diyen Demirkul, şu detaylara dikkat çekti:

  • Dolandırıcılar, WhatsApp üzerinden para talep ediyor ve 'Aracınızı ücretsiz vale vasıtasıyla kapınıza kadar göndereceğiz' gibi vaatlerde bulunuyorlar.
  • Parayı aldıktan sonra dolandırıcılar kayıplara karışıyor ve vatandaşlar bir daha kendilerine ulaşamıyor.
  • Bu tür dolandırıcılıkların önüne geçmek için vatandaşların bilmedikleri firmalardan ya da merdiven altı olarak tabir edilen sahte internet sitelerinden uzak durmaları gerekiyor.

GÜVENLİ ARAÇ KİRALAMA İÇİN ÖNERİLER

Demirkul, vatandaşların mağdur olmamaları için dikkat etmeleri gereken noktaları da vurguladı:

  • Güvenilir ve bilinen araç kiralama firmalarını tercih edin.
  • İnternet sitelerinin doğruluğunu kontrol edin ve resmi siteler üzerinden işlem yapın.
  • Sosyal medya reklamlarına ve aşırı cazip tekliflere karşı temkinli olun.
  • Kiralama işlemleri öncesinde firma hakkında araştırma yapın ve müşteri yorumlarını okuyun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri