Artan maliyetler dondurmaları da vurdu: Külah bile parayla!

Türkiye'de bir dondurma markası artan maliyetler nedeniyle dondurma külahını da parayla satmaya başladı. Sosyal medyada gündem olan bu durum tepkiyle karşılandı.

Türkiye'de ünlü olan Kahramanmaraş Dondurmacısı, artan enflasyon ve hayat pahalılığının etkisiyle maliyetlerini dengelemek için boş külahlarını parayla satma kararı aldı. Franchise sistemiyle neredeyse Türkiye'nin 81 ilinde faaliyet gösteren marka, dondurma severlerin tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

BOŞ KÜLAH BİLE PARAYLA SATILIYOR

Karar'ın haberine göre, bir şubede asılı olan duyuruda, "Üzgünüz maliyetlerden dolayı kilo dondurma satışlarında külahlarımız ücretlidir" ifadesi yer alırken, boş külahın fiyatı ise 6.5 TL olarak belirtildi. Bu uygulama, özellikle dondurmayı külahla tüketmeyi tercih eden müşterilerden büyük tepki topladı.

Markanın bu kararı, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Pek çok kullanıcı, ekonomideki kötü gidişatın artık dondurma keyfini bile olumsuz etkilediğini belirterek eleştirilerini dile getirdi. Bazı kullanıcılar, "Külaha para vermek dondurma keyfini azaltıyor" derken, bazıları da "Ekonomik kriz her alanda hissediliyor, artık dondurma bile lüks oldu" yorumunda bulundu.

Marka yetkilileri ise, artan hammadde ve işletme maliyetlerinin bu kararı almalarına neden olduğunu belirterek, müşterilerden anlayış beklediklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri