Artık kiracı olmak da zorlaşıyor

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların artması sonrası kiracılar için gidişat daha da zorlaşıyor.

Binlerce ev sahibi, kiracılarının düşük kira bedelleri ödemesine rağmen bu sınırlamaya tabi olduklarını belirtiyor ve bu durumun bir an önce düzeltilmesini talep ediyor.

Özellikle uzun süreli oturum gösteren kiracıların kira bedellerinin sınırlı bir şekilde artırılabilmesi, ev sahiplerinin ekonomik zorluklar yaşamasına neden oluyor. Bu durum, ev sahiplerinin maddi kayıplar yaşamasına ve adil olmayan bir durumla karşı karşıya kalmasına sebep oluyor.

Mağdur ev sahipleri, kiracılarını tahliye edememenin yanı sıra dava süreçlerinin uzamasıyla da karşı karşıya kalıyorlar. Bu nedenle, ev sahipleri artık kiracılardan farklı evrak talep ederek kendilerini güvence altına almaya çalışıyorlar. Kiracılardan kredi notu raporu, SGK belgesi ve sicil kayıt örneği gibi evraklar istenerek daha güvenilir kiracılar aranıyor.

Tahliye taahhütnamesinin her sözleşmede bulunmasının yanı sıra binlerce ev sahibi kiracılarıyla davalık duruma gelmiş durumda. Hukuki anlaşmazlıkların artmasıyla birlikte, ev sahipleri daha güvenilir kiracılar arayışına girmiş durumda. Kamuda çalışan bir memurun kefil olmasının talep edildiği, kredi notu düşük kiracılara ev verilmediği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri