Aselsannet'in projesi 'EBİS': Beton kalitesi denetleniyor

Türkiye’de haberleşme ve güvenlik sistemleri alanında faaliyet gösteren Aselsannet’in Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile geliştirdiği Elektronik Beton İzleme (EBİS) projesi ile 5 yılda, 405 bin binanın çok yönlü beton denetimi gerçekleştirildi.

Aselsannet, Türkiye'de haberleşme ve güvenlik sistemleri alanında faaliyet gösteren bir şirket olarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile birlikte geliştirdiği Elektronik Beton İzleme (EBİS) projesi, büyük bir başarıya imza attı. Proje kapsamında 5 yıl içinde 405 bin binanın çok yönlü beton denetimi gerçekleştirildi.

Aselsannet Genel Müdürü Recep Ali Erdoğan, yaptığı açıklamada, ulusal çapta geliştirdikleri yerli ve milli projelerle ülke güvenliğini önde tutarak büyümeye ve Türkiye'ye katma değer sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Projenin, Türkiye'de inşaat sektöründeki beton kalitesinin güvenliğini sağlamak amacıyla önemli bir adım olduğunu vurgulayan Erdoğan, aynı zamanda uluslararası platformlarda projelerini tanıtarak yurtdışı ilişkilerini geliştirdiklerini ifade etti.

EBİS projesi, elektronik ortamda beton denetimini sağlayarak binalardaki betonun her aşamasını izlemeyi mümkün kılıyor. RFID teknolojisi sayesinde numunenin nereden alındığı, hangi laboratuvara gittiği ve kürlenme durumları gibi detaylar raporlanıyor. Aselsannet, proje kapsamında sadece sistem alt yapısını kurmakla kalmayıp, aynı zamanda yazılım ve donanım sağlayıcılığı ile Bakanlığa teknik destek hizmeti de sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri