Asgari ücret ne zaman belli olacak 2024? Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantı ne zaman? Asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari ücret ne zaman belli olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak, asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2024 asgari ücreti için 7 milyondan fazla vatandaşın gözü bu hafta açıklanması beklenen asgari ücrette... Asgari ücret için AK Parti Grup Başkanvekili açıklama yaptı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu hafta üçüncü kez toplanacak. Üçüncü toplantıda taraflar, zam taleplerini sunacak. İşçi tarafı, ücret artışı konusundaki beklentilerini bu toplantıda net bir şekilde ortaya koyacak. Üçüncü toplantıyla birlikte gerçekleştirilecek olan pazarlıkların sonucunda asgari ücrette yapılacak zam oranı belirlenecek.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milyonların gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısına çevrildi. Üçüncü toplantıda tarafların zam talebini konuşması bekleniyor. İşçi tarafının merakla beklediği 3. toplantı haftaya gerçekleşecek.

İşçi tarafından taleplerinin net bir şekilde konuşulacağı bu toplantıda masada yine işçiler de oturacak. Gerçekleştirilen iki toplantı sonucunda işçi ve işveren tarafı belli bir aşamayı kaydederken nihai karar devam eden pazarlıkların ardından haftanın başında açıklanması öngörülüyor.

Asgari ücrete gelecek olan zamla birlikte genel sağlık sigortası (GSS) priminden kıdem tazminatına, staj ücretinden işsizlik ödeneğine kadar birçok alanda artış yaşanacak.

ASGARİ ÜCRETTE SON DURUM

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin cuma gününe kadar açıklanabileceğini söyledi.

Yüzde 35’lik zam: 15 bin 392 lira
Yüzde 40’lık zam: 15 bin 962 lira
Yüzde 45’lik zam: 16 bin 532 lira
Yüzde 50’lik zam:17 bin 103 lira
Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 lira olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri