Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. kez toplanıyor! Asgari ücret için masada 5 farklı senaryo var! Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık'ta, ikinci toplantısını ise 18 Aralık'ta gerçekleştirdi. Asgari ücretteki ikinci toplantının ardından tarafların üçüncü toplantıda tekliflerini sunması bekleniyor.

Milyonların gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısına çevrildi. Üçüncü toplantıda tarafların zam talebini konuşması bekleniyor. İşçi tarafının merakla beklediği 3. toplantı haftaya gerçekleşecek.

İşçi tarafından taleplerinin net bir şekilde konuşulacağı bu toplantıda masada yine işçiler de oturacak. Gerçekleştirilen iki toplantı sonucunda işçi ve işveren tarafı belli bir aşamayı kaydederken nihai karar devam eden pazarlıkların ardından haftanın başında açıklanması öngörülüyor.

Asgari ücrete gelecek olan zamla birlikte genel sağlık sigortası (GSS) priminden kıdem tazminatına, staj ücretinden işsizlik ödeneğine kadar birçok alanda artış yaşanacak.

TEKLİFLER BU TOPLANTIDA AÇIKLANACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, komisyondan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Üçüncü toplantının sonunda işçi, işveren ve hükümetin de memnun olacağı bir kararda mutabık kalmaları bekleniyor.

Bu toplantıda 2024 asgari ücret zammını belirleyecek en önemli iki veri ise TÜİK ile Hazine ve Maliye Bakanlığının raporları olacak. Bu çerçevede asgari ücret zammı netleşecek.

MASADA HANGİ RAKAMLAR VAR?

2024 asgari ücrete yüzde 30 zam: 14.882 TL
2024 asgari ücrete yüzde 35 zam: 15,392 TL
2024 asgari ücrete yüzde 40 zam: 15,962 TL
2024 asgari ücrete yüzde 50 zam: 17,103 TL
2024 asgari ücrete yüzde 55 zam: 17,673 TL

Türk-İş Mali Genel Sekreteri Ramazan Ağar ikinci toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Geçim şartları belli, asgari ücretle çalışan insanların geçinemediği belli." demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri