Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret ne zaman açıklanacak, ilk toplantı ne zaman?

2024 asgari ücret toplantısının ne zaman gerçekleşeceği milyonlarca işçi tarafından araştırılıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak olan karar dört gözle beklenirken bu yıl komisyonda ilk kez masaya işçi de oturacak. İşçi, işveren ve hükümetin bir araya geleceği komisyonun tarihi ise araştırılan diğer konulardan... İşte detaylar!

Asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak? Asgari ücret kaç TL olacak, asgari ücret ne zaman belli olacak soruları gündemde yerini koruyor.

Milyonlarca işçinin gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndayken asgari ücret 2024 ilk toplantı ne zaman yapılacak, asgari ücretin ne zaman açıklanacağı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ne zaman toplanacağı araştırılıyor.

ASGARİ ÜCRET 2024 NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücretin tek zam ile belirlenmesi için 2024 yılı tahmini enflasyon oranı büyük önem taşıyor. Yıl içerisinde enflasyonun artması asgari ücretin alım gücünü iyiden iyiye yok edebilir. Bu durumda nasıl bir yol izleneceği ise belirtilmedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Komisyonunun ne zaman toplanacağını açıklamıştı. Buna göre, 11 Aralık Pazartesi günü saat 14.00'da ilk komisyon görüşmesi gerçekleştirilecek.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU İLK TOPLANTI NE ZAMAN?

Bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Kabine Toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda asgari ücret ve ekonomi ele alınacak. Toplantıda Bakan Işıkhan'ın 11 Aralık'ta asgari ücret için yapılacak ilk toplantı hakkında bilgilendirme sağlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kabine bugün toplanıyor: Asgari ücret masaya yatırılacak
Asgari ücrette 5 farklı senaryo: Kulisler bu fiyat üzerinde duruyor
TÜRK-İŞ'ten asgari ücret iddialarına yalanlama geldi

Güncel Haberleri