Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda ikinci toplantı sona erdi: Hangi rakam üzerinde duruldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Asgari ücret için taraflar ikinci kez bir araya gelirken bu görüşmede de herhangi bir rakam üzerinde durulmadı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısını sona erdi.

Komisyon toplantısının ardından açıklama yapan Türk-İş Mali Genel Sekreteri Ramazan Ağar, "Herhangi bir rakam telaffuz edilmedi. Şu anda bir sonuç yok. Görüşmeler süratle devam edecek. Kısa zaman içerisinde bir mutabakata varılmasını arz ediyoruz. Şu anda bir şey söyleme imkanımız yok. Geçim şartları belli, asgari ücretle çalışan insanların geçinemediği belli." diye konuştu.

Ağar, Türk-İş'in asgari ücret teklifinin ne olduğu üzerine sorulan soruya "Biz para talep eden tarafız. Teklifi ilk önce işverenin sunması lazım. Biz de bu rakama göre kararımızı açıklayacağız" dedi. Ayrıca, Ağar, bu hafta içerisinde komisyonun tekrar toplanacağını da ifadelerine ekledi.

İLK TOPLANTIDA NE OLDU?

11 Aralık'ta gerçekleştirilen komisyonda 7 milyon işçiyi ilgilendiren asgari ücret 2024 yılı için tek zam ile belirlenecek. Bu karar doğrultusunda ilk komisyon toplantısında Türk-İş ve TİSK 'sürdürülebilir' ve 'enflasyonla doğru orantılı' bir rakamın belirlenmesi gerektiği vurgusu yaptı. Türk-İş özellikle yapılan zammın enflasyon dolayısıyla eridiğini, işçi kesiminin 'alım gücünün' dikkate alınması gerektiği çağrısını yaptı.

İlk toplantıda herhangi bir rakam konuşulmadığı gibi bugün işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik heyet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde ekonomik veri ve raporlar ile masadaki senaryolar değerlendirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri