Asgari ücret zammı için kritik zirve: Toplantı bugün!

Asgari ücrete ara zam olup olmayacağı merak edilirken, 6 milyon çalışanın doğrudan etkileneceği sürpriz bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Saygı Öztürk’ün aktardığı bilgilere göre, hükümet, işçi ve işveren temsilcileri bugün Cenevre’de bir araya gelecek. Öztürk, "Bu mini zirvede zamlar, asgari ücret de dahil olmak üzere, ayrıntılı bir biçimde o masada konuşulacak" dedi. İşte asgari ücret toplantısıyla ilgili detaylar...

Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılması konusu, milyonlarca çalışanı heyecanlandıran bir spekülasyon haline geldi. Hükümet temsilcileri, işçi ve işveren sendikalarının katılımıyla gerçekleştirilecek mini zirvede, asgari ücrete ara zam konusunun da gündeme geleceği belirtildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın da katılacağı öğrenildi.

SÜRPRİZ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın, BM Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 112’nci Uluslararası Çalışma Konferansı (ILO) için Cenevre’ye gideceğini belirten Gazeteci Saygı Öztürk, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada dikkat çekici detaylar paylaştı.

"BUGÜN AKŞAM BİR MİNİ ZİRVE YAPILACAK"

Cenevre’de Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı, DİSK yetkilileri ve işveren sendikalarının yetkililerinin de katılacağı bir mini zirve yapılacağını belirten Öztürk, "Bu mini zirvede zamlar, asgari ücret de dahil olmak üzere, ayrıntılı bir biçimde o masada konuşulacak." dedi.

TÜRK-İŞ CİDDİ BİR ŞEKİLDE HAZIRLANDI

Toplantıya Türk-İş’in ciddi bir hazırlıkla katılacağını söyleyen Öztürk, "Asgari ücretin en az 18 bin TL olmasını istemişler ve yılda iki kez belirleme talebi vardı. 7 ay sonra neler değişmiş olacak göreceğiz. Kızılcahamam'da asgari ücrete zam konusu konuşulmuş olabilir ama Türk-İş’in işçiler adına bir talebi var. Ne kadar etkili olacak göreceğiz." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLUR MU?

"Asgari ücrete ara zam olur mu?" sorusuna da yanıt veren Öztürk, "Rakamlar ortada. Asgari ücret 17 bin TL'ydi ama enflasyon nedeniyle 3 bin TL gibi bir kayıp var. Yıllık enflasyon yüzde 75 seviyesinde çıktı. Asgari ücretli 6 milyon çalışanın da bir kaybı söz konusu. Bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor." dedi.

ARA ZAM İHTİMALİ

Cenevre’de yapılacak mini zirve, asgari ücretin artırılması konusunda önemli kararların alınmasına zemin hazırlayabilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda, asgari ücretin yeniden değerlendirilmesi ve ara zam yapılması konusunda somut adımlar atılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri