Asgari ücretli açlık sınırının altında: Uzman isim zam ihtimalini anlattı!

Asgari ücretin açlık sınırının altında kalmasının ardından zam gündemi yeniden alevlendi. Asgari ücrete 2024 yılı içerisinde zam gelip gelmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte detaylar...

Asgari ücretle ilgili gündem, ekonomik koşulların ve temel ihtiyaçların karşılanması gerekliliğiyle yeniden ön plana çıkıyor. SGK Başuzmanı İsa Karakaş'ın açıklamalarına göre, asgari ücretin belirlenmesinde ara zam beklentileri giderek artıyor. Karakaş, özellikle açlık sınırının asgari ücreti geçmesiyle birlikte, mevcut rakamların yeterli olmadığını vurguluyor.

Kamu zamlarının ertelenmesi ve genel ekonomik durumun göz önünde bulundurulmasıyla, Eylül ayında asgari ücrete ara bir zam yapılması bekleniyor. Bu durum, özellikle çalışan kesimler arasında merakla beklenen bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Ara zam durumunda ne kadar bir artış olacağı konusunda net bir rakam belirlenmemiş olsa da, 3 ya da 4 bin liralık bir artışın gündemde olduğu ifade ediliyor. Ancak bu rakamın kesinleşmesi için daha fazla bekleyiş söz konusu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri